Hlavní obsah

Pašerák maskoval luxusní hodinky jako dětskou hračku

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním listopadovém týdnu se celníkům z Mošnova podařilo zabránit podvodu. V letecké poště odhalili zásilku, původně osvobozenou od cla. Místo deklarovaného modelu autíčka ale skrývala hodinky za bezmála půl milionu korun. Podvodníkovi hrozí pokuta a propadnutí zboží.

Foto: CŘ Ostrava
Článek

"Pracovníci Celního úřadu Mošnov prováděli kontrolu zásilek dopravovaných do tuzemska leteckou expresní přepravou. V hledáčku jim uvízla zásilka, která byla navržena do volného oběhu s osvobozením od dovozního cla. Byla deklarována jako „sample of toy“ (model autíčka), a to v hodnotě 30 USD," popsala začátek případu mluvčí CŘ Ostrava Pavla Zdobnická.

Po provedení důkladné kontroly celníci zjistili, že na dně krabičky jsou zamaskovány dvoje náramkové hodinky značky IWC, jejichž cena v originálním provedení je vyčíslena na téměř 400 tisíc korun.

Uvedeným jednáním došlo k porušení právních předpisů v podobě nezákonného dovozu. Zboží bylo umístěno ve skladu celního úřadu a je předmětem dalšího šetření. Osobě, která se dopustila podvodu tím, že deklarovala jiné zboží, než které ve skutečnosti dovezla, může být uložena sankce pokuty a propadnutí zboží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám