Hlavní obsah

Parta z Ateliéru Mlejn na výtvarné návštěvě v Čadci

Novinky, Eda Riedl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtvarná skupina z Ateliéru Mlejn Ostrava navštívila dvě výstavy výtvarných děl ve slovenské Čadci.

Foto: Eda Riedl

skupina Ateliér Mlejn v KD

Článek

Parta výtvarníků z ostravského Ateliéru Mlejn ve čtvrtek 14. května navštívila město Čadca na Slovensku. Zastavili se v Domě kultury v Čadci, kde je právě instalována regionální postupová soutěžní výstava neprofesionální výtvarné tvorby. Výstava byla zahájena vernisáží 7. května.

Výstava prací pod názvem Výtvarné spektrum 2015 organizované Žilinským samosprávným krajem a Kysuckým kulturním střediskem představuje 79 výtvarných děl od 29 autorů. Do tohoto klání odborná porota vybrala z přihlášených 118 děl 79. Soutěžilo se v 3 kategoriích a ocenění autoři postupují do dalšího kola.

Současně se se zástupkyní Kulturního domu v Čadci dohodla výstava pro výtvarníky z Ateliéru Mlejn v prosinci letošního roku a recipročně pro vybrané výtvarníky z kysuckého regionu v Galerii Mlejn v roce 2016.

Jako další navštívila ostravské skupina městskou galerii v Čadci, kde je toho času zainstalována výstva skupiny Galandovcim v sestavě – Vladimír Kompánek, Milan Paštéka, Milan Lahula, Andrej Barčík, Rudolf Krivoš, Ivan Štubňa a Andrej Rudavský, autorů kteří navázali na odkaz velikánů slovenské meziválečné moderny.

Povedené dvě výstavy, spousta příjemných zážitků byla odměnou za plačtivou cestu v dešti z Ostravy do Čadce a zpět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám