Hlavní obsah

Parním vlakem na Knížecí advent na hrad Křivoklát

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. prosince se vydá parní vlak na Knížecí advent na hrad Křivoklát. Vlak v čele s lokomotivou Šlechtičnou vyjede na trať v 9:12 hodin z Prahy-Braníka a údolím Berounky zamíří do své cílové stanice.

Foto: Jana Bečková

Strojvůdce na Šlechtičně

Článek

Parní vlak pojede po trase Praha-Braník, Vršovice a do Berouna a odtud na Křivoklát, kam dorazí kolem jedenácté hodiny. Zpět se na cestu do Prahy vydává ve čtyři hodiny odpoledne s příjezdem v šest do Braníka.

Trasa vede kolem Berounky a tak zde mají účastníci nádherné výhledy na řeku a na skalní masivy kolem trati - především na Alkazar kousek od stanice Srbsko na protilehlém břehu.

Na úseku Praha - Beroun začaly jezdit vlaky již před 151 lety a tak je tato jízda také vzpomínkou na dávnou historii našich předků a holdem jejich dovednostem, které přečkaly generace potomků. A stále dnes poskytují jednu z nejbezpečnějších možností přepravy.

Hradní nabídka:

Knížecí adventní jarmark na celém dolním nádvoří a ve vnitřních prostorách dolního hradu – v lednicích a v bývalém pivovaru, jedinečná vánoční atmosféra v areálu hradu spoluvytvoří řemeslníci při práci – kováři, košíkáři, pekaři, svíčkaři, hrnčíři a další.

Na programu budou i adventní koncerty, divadelní a kejklířská vystoupení a mnoho dalšího - a také nově zpřístupněná 13. knížecí štědrovečerní komnata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám