Hlavní obsah

Parním vlakem na audienci u císaře Karla I.

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 3. května vyjede parní vlak brzy ráno z Prahy-Braníka v čele s lokomotivou Ušatá ve směru na Brandýs nad Labem. Cílem bude audience u císaře Karla I. - zmíněná akce se pořádá u příležitosti 10. výročí blahoslavení J. V. Karla z Domu Rakouského a 100. výročí zahájení Velké války v roce 1914.

Foto: Archiv pořadatele

Ušatá neboli 464.00

Článek

Parní vlak jede již v půl osmé - jeho trasa povede přes Neratovice a Kostelec nad Labem až do místa akce. Odtud se pak mohou zájemci vyjet na zpáteční jízdu do Mělníka se zastávkami v Tišicích a ve Všetatech.

Ti, kteří se rozhodnou vystoupit a jít na audienci, se mohou těšit například na návštěvu zahrady brandýského zámku. V 11.00 bude na programu slavnostní nástup vojenských historických jednotek k audienci u císaře Karla I. s doprovodem Ústřední hudby Armády ČR.

Současně se uskuteční přelet historických letadel těchto typů a roku výroby a místa vzniku -  Pfalz E1, Německo 1914, pilotovat bude Petr Handlík, Nieuport 12, Francie 1916, pilotuje Jaroslav Klacek, Sopwith Pup, Velká Británie 1917, pilotuje Vladimír Procházka z Nadačního fondu letadla Metoda Vlacha, Mladá Boleslav.

Program přinese spoustu další atraktivních akcí a to včetně vojensko-historického programu v 16.00 Zítra rukujeme!, kde účinkují tradiční vojenské regimenty.

Návrat parního vlaku do Prahy je v 16:30. Pokud chcete shlédnout celý program v Brandýse nad Labem, není problém dostat se zpět autobusem, nebo pravidelnou vlakovou dopravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám