Hlavní obsah

Parní a motorové vlaky obsadí o víkendu koleje z Turnova do Kralup

Novinky, Monika Čapková

V sobotu 5. září se mohou obyvatelé Bakova nad Jizerou těšit na oslavu železniční dráhy, která se uskuteční na vlakové zastávce - město. Kdo bude mít chuť, může se vlakem vypravit až do Neratovic a jiným parním vlakem zase zpět. Zváni jsou samozřejmě všichni z blízka i daleka.

Foto: Monika Čapková
Článek

V sobotu a v neděli budou na trase Turnov- Kralupy nad Vltavou jezdit historické vlaky, které připomenou 150 let od založení této železniční trati. Největší doprovodný program chystá město Turnov po oba dny, ale k oslavám se připojí i další města a obce, povětšinou v sobotu: Loukov, Mnichovo Hradiště, Bakov nad Jizerou, Chotětov, Kropáčova Vrutice, Neratovice i Kralupy. Každé místo nabídne jiný program a jinak bohatý. 

V Bakově nad Jizerou budou oslavy trvat sice pouhé dvě hodiny, ale nabídnou pestrý program a hlavně dobové kostýmy. V 9 hodin přijede v kočáře taženém koňmi starosta města, bude vyhrávat dechová hudba a v 9.45 se bude tančit Česká beseda v historických kostýmech i krojích.

Město Bakov nad Jizerou nechalo při této slavnostní události vyrobit pamětní desku připomínající výročí železnice a ta bude slavnostně odhalena v 10.05. Pak už se bude schylovat k příjezdu vlaku, který budou vítat kostýmovaní obdivovatelé páry, ale i všichni přihlížející. Pro děti bude připravena výtvarná dílna, kde se budou kreslit mašinky a budou se prodávat pohledy vydané k této příležitosti.

Též cestující se zde mohou těšit na občerstvení podávané z perónu, tedy tradiční teplé párky a studené pivo. Vlak na další cestě vyprovodí dechová hudba a stylový výpravčí.

Další informace o akci a jízdní řády jsou k dispozici na: www.3100134.cz a nebo www.kolejklub.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám