Hlavní obsah

Pardubičtí strážníci zachraňovali životy

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělní den byl pro pardubické městské strážníky ve znamení záchrany životů. Zatímco dva muže předali do péče psychiatrů, třetího, který ohrožoval prodavačku, odvezli na záchytku.

Článek

Při hlídkové službě si strážníci všimli muže, pohybujícího se v kolejišti železniční zastávky Pardubičky. Zcela dezorientovaného nešťastníka z obavy o jeho život odvedli z dosahu vlaků. Vzápětí zjistili, že byl jen nedávno propuštěn z psychiatrického oddělení pardubické nemocnice a tak ho odvezli zpět k hospitalizaci.

Jen o pár hodin později objevila hlídka v kontejneru na papír na nábřeží Závodu míru zcela promrzlého muže. Evidentně rovněž psychicky nevyrovnaný muž navíc zřejmě spolykal několik druhů léků a tak skončil v rukou zdravotníků.

Třetího muže strážníci pro změnu odváželi na záchytku. Obavy o své zdraví, ne-li život ale měl jiný člověk, prodavačka ve večerce, kam si na mol opilý bezdomovec přišel pro další alkohol. Když mu ho žena nechtěla prodat, pustil se do ní. Žena nakonec povolala na pomoc strážníky, kteří opilce transportovali na záchytku. V krvi měl přes tři promile alkoholu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám