Hlavní obsah

Pardubický psí festival je v letošním roce zaměřen na vztah dětí a psů

Novinky, Romana Vojířová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou největšími kamarády dětí, poskytují jim pocit důvěry, hrají si s nimi a ochraňují je někdy i za cenu vlastního života. Letošní program Pardubického psího festivalu je zaměřen i na děti a jejich psí kamarády. Během soboty 14. května si děti mohou vyzkoušet nejrůznější aktivity, soutěže i zábavu.

Foto: Romana Vojířová

Pardubický psí festival dětem

Článek

Do mnoha rodin se pořizuje pes hlavně kvůli dětem. Nejdříve je to roztomilé štěňátko, pak trošku problematický psí puberťák a pro spoustu dětí pak už jen nutnost jít několikrát denně venčit. 

Že mít psa nemusí nutně být jen samé nudné povinnosti, ale hlavně zábava při společně stráveném čase, ukazují nejrůznější aktivity na Pardubickém psím festivalu. Během dne budou pro děti a jejich psí kamarády připraveny nejrůznější soutěže před hlavní tribunou. 

Soutěže jsou pro starší děti i pro ty úplně malé účastníky festivalu. Pro ty je připraven například Karneval pejsků a jejich malých páníčků se soutěží o nejlepší masku festivalu. Děti, které přijdou v kostýmu, mají vstup na festival zdarma.

Malí i ti starší se mohou se svým psím kamarádem přihlásit také na Pejskiádu, kde i ti neurození pejsci mohou zvítězit v soutěži krásy nebo šikovnosti. I tady je kategorie připravená speciálně pro děti. A když se děti unaví mohou si spolu se svým pejskem dát třeba psí zmrzlinu nebo se podívat na psí kusy koníka Valdy.

„Pro malé návštěvníky jsme letos připravili spoustu aktivit a těšíme se, jak společně s jejich pejsky Psí festival užijeme,” zve děti na festival jedna z pořadatelů akce Lucie Šárovcová. 

14. května je svátkem pro všechny psy i jejich páníčky. Na Pardubickém psím festivalu si opět ukážeme, že mít psa nejsou jen povinnosti, ale hlavně spousta zábavy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám