Hlavní obsah

Palackého stezkou okolo Hodslavic se šlo již po čtyřicáté

Novinky, Břetislav Boháč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbor KČT v Hodslavicích, rodné obci velikána českých dějin Františka Palackého, uspořádal v sobotu 21. května jubilejní, v pořadí již 40. ročník turistických pochodů pod snázvem Palackého stezkou.

Foto: Břetislav Boháč

Zahájení Palackého stezky

Článek

Tato významná klubová turistická událost byla letos též ve znamení odběru vody z pramene říčky Zrzávky v rámci letošních evropských turistických pochodů Eurodando 2011 - Voda ze střechy Evropy.

Po registraci v hostinci Na Fojtství se vydávali pochodníci na trasy v délce 15 km nebo 25 km ve směru na Velký Javorník, kde byla průběžná kontrola a odkud se pak vraceli zpět do Hodslavic.

Počasí bylo velmi příznivé a tak řada turistů vyrazila i na kolech. V cíli pak  účastníci obdrželi pamětní list a odznak.

Za účasti starostky obce se dopoledne uskutečnilo též setkání zasloužilých turistických funkcionářů - seniorů na tzv. 4. seniorské kávě, na kterou KČT oblast Moravskoslezská zve především své bývalé i současné členy, kteří dnes již často ze zdravotních důvodů se nemohou aktivně pohybu v přírodě při turistice věnovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám