Hlavní obsah

Pacientku vážící 300 kilo muselo v Neratovicích odnést devět záchranářů

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nepříliš běžnému zákroku byli v první únorový den přivoláni neratovičtí hasiči a městští strážníci. Krátce po jedenácté hodině je totiž záchranná služba požádala o pomoc při nakládání a převozu nezvykle těžké pacientky do nemocnice.

Foto: THS

Sanitáři, hasiči i strážníci postupovali při nakládání pacientky do sanitky skutečně velmi obezřetně.

Článek

Jednalo se sice pouze o převoz do místní nemocnice, avšak značnou komplikací byla hmotnost pacientky, jež dosahovala téměř 300 kg, tedy zhruba pětinásobek běžné váhy ženy zralého věku.

Středočeskou záchrankou byla proto do akce povolána sanitka Mercedes Sprinter 412 řevnické přepravní firmy Trans Hospital. Ta je vybavená jak zvláštní vyprošťovací plachtou, tak zejména zesílenými nosítky.

Pacientka sice naštěstí bydlí pouze v prvním poschodí, avšak aby ji snesli, museli síly spojit členové posádky sanitky, tři strážníci městské policie a čtyři profesionální hasiči z neratovické požární stanice. Za vydatné součinnosti kolegů z integrovaného záchranného systému se jim podařilo akci úspěšně zvládnout. Velká sanitka Mercedes Sprinter následovaná vozidlem hasičů i strážníků poté mohla zamířit do místní nemocnice. Zde sanitáři - opět za vydatné pomoci hasičů a strážníků - dopravili pacientku až na internu.

„Naše firma realizuje přibližně pět převozů hmotnostně velmi těžkých pacientů měsíčně. Ti v průměru váží přibližně 250 kg. Pacientka z Neratovic se tak svou váhou skutečně řadí k těm úplně nejtěžším,“ uvedl Bořek Bulíček z vedení firmy Trans Hospital.

Reklama

Výběr článků

Načítám