Hlavní obsah

Outdoorový den napříč handicapy v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První Český "outdoorový den napříč handicapy" se bude konat v sobotu 23. srpna v Nové Karolině v Ostravě. Pořadatelem sportovního dne pro všechny bez rozdílu zdravotního stavu, věku nebo pohlaví je občanská společnost Cesta za snem. Záměrem pořadatelů je spojit lidi pomocí sportu.

Foto: Zdroj MMO

Ostravský outdoorový den napříč handicapy. 18.8.2014.

Článek

Projekt má za cíl motivovat handicapované k aktivnímu a plnohodnotnému životu a současně bourat bariery mezi zdravotně postiženými a širokou veřejností.

Cílem je také zvýšit povědomí o aktivitách osob se zdravotním postižením, ukázat  že i s handicapem lze dělat řadu sportovních aktivit, žít aktivně, pracovat, zapojit se do chodu společnosti a podílet se na jejím utváření. Lidé bez handicapu získají nové zkušenosti, nový pohled na život a mobilitu zdravotně postižených a na společné soužití.

"Zásadním principem akce je možnost poměření sil a schopností v rámci nejrůznějších sportovních disciplín. Soutěžit budou vždy dvojice - člověk bez handicapu a s handicapem. Bez rozdílu věku, pohlaví a postižení. Návštěvníci si samozřejmě budou moci jednotlivé disciplíny vyzkoušet i bez nutnosti soutěžit - ale přijdou o možnost vyhrát nový Tablet Lenovo A7-50, což by byla škoda," sdělil Miloslav Doležal, místopředseda o.s. Cesta za snem.

Nabídka pro aktivitu bude  velká, akční a pestrá. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet duely na trenažerech bicyklů poháněných rukama, veslovaní, nebo sledge lyžování. Pozornost určitě vzbudí lezení na osmimetrovou stěnu, kdy zdraví budou mít znehybněné nohy. Instruktorem lezení bude nevidomý horolezec Honza Říha. Zápolit se bude také  na elektronické střelnici a budou i další soutěže.

Sportovní akce bude v sobotu 23. srpna 2014 od 10,00 do 18,00 hodin v OC Forum Nová Karolina. Podrobnosti: www.naprichadicapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám