Hlavní obsah

Otevřené inovace: Unikátní systém pro firmy

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřené inovace je nový unikátní systém založený Zlínským krajem. Spojuje odborníky z akademické sféry s průmyslovou praxí. Systém Otevřené inovace byl vyvinut pro firmy, které hledají externí odborníky – řešitele svých inovačních výzev s cílem úspory času, energie a také peněz.

Foto: TIC

Otevřené inovace

Článek

Otevřené inovace - Inovace2 je systém, který spojuje odborníky z akademické sféry z celé České republiky s průmyslovou praxí a napomáhá tak přenosu znalostí. Byl vyvinut pro firmy, které potřebují a hledají externí specialisty – řešitele svých inovačních výzev, s cílem úspory času, energie a tím i peněz. Systém současně umožňuje řešitelům nabídnout své výzkumné a vývojové kapacity pro potenciální spolupráci se zadavatelem výzvy.

Otevřené inovace jsou virtuálním tržištěm, kde se potkávají firmy, které hledají řešení svého problému – vyspecifikují a podají inovační výzvu, s řešiteli – společnostmi, vysokými školami, výzkumnými týmy nebo i jednotlivci, kteří jsou schopni dané firmě nabízet možná řešení.

Podstatou propojení jednotlivých subjektů jsou buď zadané inovační výzvy ze strany firem/zadavatelů, nebo nabídky možných výzkumných a vývojových kapacit pro potenciální spolupráci. Síť obsahuje velký počet kvalifikovaných odborníků i institucí, kteří mají zájem nabídnout svá řešení, a na tyto výzvy mohou reagovat. Systém pracuje v přehledném webovém rozhraní prostřednictvím webového portálu www.otevreneinovace.cz, dále nabízí asistenční služby, právní servis a daňovou optimalizaci pro firmy.

Otevřené inovace – Inovace2 nabízí také poradenství v oblasti uplatňování odčitatelné položky na výzkum a vývoj. Firmy, které úkoly zadávají a firmy, které je řeší, mohou díky této možnosti ušetřit významné finanční prostředky na daních. Náklady spojené s výzkumem a vývojem si společnosti mohou odečíst 2x ze základu daně.

Celý tento systém byl připraven Technologickým inovačním centrem Zlín s.r.o. za podpory Zlínského kraje. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám