Hlavní obsah

Otevřené brány zahájí ve Zlínském kraji koncert v kroměřížském kostele sv. Mořice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostním koncertem v kostele sv. Mořice v Kroměříži bude ve čtvrtek 2. května v 16 hodin zahájena letošní sezóna projektu Otevřené brány ve Zlínském kraji.

Foto: Zlínský kraj

Kostel sv. Mořice v Kroměříži.

Článek

„Díky tomuto společnému projektu Zlínského kraje, Arcibiskupství olomouckého, Českobratrské církve evangelické, farností, měst, obcí a dalších partnerů jsou již od roku 2009 vždy v sezoně od května do září zpřístupněny významné sakrální stavby na území Zlínského kraje,“ informovala krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Návštěvníci si je mohou prohlédnout zdarma s výkladem průvodců. „Letos je do projektu zapojeno 26 kostelů,“ dodala krajská mluvčí.

„Otevřené brány realizujeme společně s partnery již deset let a lze říci, že myšlenka prezentovat duchovní tradice a místní památky je veřejností kladně hodnocena a stále více vyhledávána,“ sdělil radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, zodpovědný za kulturu, památkovou péči, spolupráci s církvemi, mládež a sport. 

„Těší nás i nadšení průvodců, kteří ‚své kostely‘ s hrdostí předvádějí a upozorňují návštěvníky na umění, znalosti a moudrosti našich předků, které jsou v sakrálním prostoru zhmotněny i pro dnešní generaci,“ dodal Miroslav Kašný.

Odbor kultury a památkové péče zlínského krajského úřadu, který má Otevřené brány od letošního roku opět organizačně na starosti, připravil koncert ve spolupráci s Konzervatoří P. J. Vejvanovského Kroměříž a ZUŠ Kroměříž. V podání žáků, studentů a učitelů zazní díla J. F. Dandrieu, P. J. Vejvanovského, A. Vivaldiho, J. Suka a dalších autorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám