Hlavní obsah

Otevírání lanového centra a Loděnice Vltava

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Neděle 8. dubna od 10 do 17 hodin bude patřit v lanovém centru na Libeňském ostrově všem příznivcům lezení a vodáctví. Po zimě zahajuje lanové centrum svou činnost a láká všechny Pražany ke zdolání svých fyzických hranic.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Lanové centrum Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy disponuje devíti překážkami, ze kterých se účastníci mohou podívat na celý Libeňský ostrov z výšky více než osmi metrů. Pro zahřátí vás školení instruktoři provedou i nízkými překážkami, na kterých si všichni vyzkouší ve výšce několika centimetrů, jak jsou jednotlivá lana při držení nebo stání nestabilní a jakými pohyby bude potřeba každý váš krok vyrovnávat. I vertikální překážky, na kterých se leze od země směrem nahoru, jsou velkou výzvou. Na nejpilnější lezce pak čeká odměna.

Prověřit si svou schopnost rovnováhy mohou všichni účastníci při projížďkách na vodě. Pohledy na Libeň z paluby kánoí jsou jedinečnou příležitostí podívat se na velkoměsto z jiného úhlu. Instruktoři a vedoucí vodáckých oddílů jsou připraveni pomoci svézt všechny zájemce po hladině řeky Vltavy, případně loď zapůjčí k vlastní plavbě.

„Skákacím hradem myslí lanové centrum na mladší návštěvníky. Starší děti, případně tatínci, si vyzkouší v lanovém centru překážky, zatímco ti nejmenší řádí na skákacím hradě,“ popisuje program dění Olan, jeden z organizátorů.

Po protažení celého těla bude možné posedět u vody, v odpoledních hodinách bude zapálen oheň, na němž si bude možné opéct špekáčky.

Akce se koná za každého počasí. Vstupné: 100 Kč.

Otevírání lanového centra je finančně podporováno hlavním městem Prahou.

Adresa: Lanové centrum loděnice Vltava

Libeňský most, Praha 8

Reklama

Výběr článků

Načítám