Hlavní obsah

Ostravu čeká protestní pochod fanoušků Baníku

Novinky, Jiří Kutáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci ostravského Baníku se chystají na protestní pochod městem. Uskutečnit se má v pondělí 19. září.

Foto: Pavel Růžička

Ilustrační foto

Článek

"Chachare! Zachraň Bazaly!" S tímto heslem zvou příznivci ostravského Baníku širokou veřejnost na protestní pochod městem, který se má uskutečnit 19. září v 17 hodin z Masarykova náměstí v centru Ostravy. Z náměstí by měl pochod pokračovat až ke stadionu Bazaly, kde se v 18.30 hodin odehraje zápas 7. kola Gambrinus ligy FC Baník Ostrava - AC Sparta Praha.

V Ostravě tak bude zvýšený policejní dohled. Před posledním utkáním Baníku se Spartou zadržela policie více než 300 fanoušků Sparty ještě při cestě na stadion.

Poslední podobný pochod Ostravou se uskutečnil loni 2. května, akce se účastnilo na dva tisíce fanoušků. Pochod měl tehdy název "Ne Vítkovicím" - protestujícím fanouškům šlo především o zachování "nálepky" slezského klubu, kterou by ve Vítkovicích ztratil, a odmítali běžecký ovál, jenž by znemožnil fanouškům přímý kontakt s hrací plochou. Celý pochod byl pod dohledem policie, jejich zásah nebyl potřeba.

Reklama

Výběr článků

Načítám