Hlavní obsah

Ostravští karatisté v lednu vybojovali 39 medailí, klub ocenil tři nejúspěšnější závodníky

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karatisté z ostravského klubu Shokotan Karate Klub ATTFIS vybojovali v lednu devětatřicet medailí. Zúčastnili se dvou turnajů v České republice, klub ocenil tři nejúspěšnější závodníky.

Foto: Miloš Škoda

Ostravští karatisté na novoročním turnaji SKIF

Článek

35 medailí z novoročního turnaje 

Druhou lednovou neděli začala pro ostravské karatisty nová sezona, zúčastnili se novoročního turnaje SKIF karate v Hradci Králové. Tým reprezentovalo 16 závodníků, kteří vybojovali 9x zlato, 9x stříbro a 17x bronz, tedy celkem 35 medailí. Klub se umístil na vynikajícím 3. místě z 26 klubů.

„Zahájili jsme nový rok třetím místem z 26 zúčastněných klubů. Děkuji všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli. Na konci každého soutěžního měsíce vyhodnocujeme dvě klubové tabulky (-10 let a +10 let) a nejúspěšnější závodníky oceňujeme,” shrnul trenér Jakub Škoda.

Dodal, že oceňování nejúspěšnějších závodníků v měsíci považuje za vynikající motivaci pro děti se každý měsíc zlepšovat. „Děti mají cíl - být úspěšnější a lepší než v předchozím měsíci. Je jasně dané bodování turnajů dle výsledků, ale také oceňujeme samotnou účast na turnajích,” řekl.

Trutnov: 4 závodníci = 4 medaile

V sobotu 25. ledna se čtyři závodníci klubu zúčastnili turnaje karate v Trutnově “Velká cena města Trutnova v karate”. Matěj Rovenský uspěl v kategorii kumite žáků, kde vybojoval stříbrnou medaili. Stejný cenný kov pak vybojovala děvčata Podhorová, Filipová, Julinová v kategorii kata tým dorostenky + juniorky. Trenéři klubu ocenili, že z Trutnova nejel žádný závodník s prázdnou.

Nejúspěšnější v měsíci byli v kategorii nad 10 let: Marek Šedivý a Dominik Trubianský (6 medailí = 2x zlato, 2x stříbro a 2x bronz) a v kategorii do 9 let včetně: Tomáš Fico (2 medaile = 2x zlato). Všichni tři závodníci obdrželi certifikát závodníka měsíce jako poděkování za jejich reprezentaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám