Hlavní obsah

Ostravští karatisté pořádali maraton klubových turnajů

Novinky, Miloš Škoda

Od pondělí 26. února do 1. března proběhlo pět klubových turnajů, z nichž čtyři se uskutečnily v rámci maratonu Týden klubových turnajů kihon-ido a jedním bylo 2. kolo klubové ligy kumite. To vše stihli za jeden týden karatisté z ostravského SHOTOKAN KARATE KLUB ATTFIS, z.s.

Foto: Miloš Škoda

Turnaj Stará Ves nad Ondřejnicí

Článek

„Byl to první maraton klubových turnajů v historii klubu. Klubové turnaje musí být předstupněm pro závodníky, než vyjedou na turnaje v ČR nebo zahraničí, naučí se zde přijmout porážku nebo jak se zachovat v případě výhry. Jsme velice rádi, že všechny turnaje dopadly z organizační stránky úspěšně. Již nyní plánujeme další maratony a další akce,” uvedl Jakub Škoda, místopředseda výkonného výboru klubu.

Poprvé soutěžily děti ze čtyř tělocvičen

Soutěžilo se o medaile v Ostravě-Staré Bělé, Vratimově, Ostravě-Vítkovicích a také ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Bojovalo se o čtyři sady medailí (zlatá, stříbrná a bronzová) a také o umístění na turnaji.

Ve všech tělocvičnách se soutěžilo dvoukolovou eliminací a finálovou čtyřkou, kromě Ostravy-Staré Bělé, kde se uskutečnily tři eliminační kola. Ani závodníci, kteří medaile nezískali neodešli z turnaje s prázdnou - byl jim vystaven certifikát o účasti v pořadovým místem.

„Bitva” o medaile ve Vítkovicích

V Ostravě-Vítkovicích se turnaje zúčastnilo 19 dětí (8 děvčat a 11 chlapců), do finále se probojovala tři děvčata a jeden chlapec, který skončil na čtvrtém místě.

Právě turnaj v Ostravě-Vítkovicích byl podpořen starostou městského obvodu Ostrava-Vítkovice, který třem medailistům turnaje věnoval věcné ceny. Stejně podpořil turnaj starosta Staré Vsi nad Ondřejnicí, který také daroval třem vítězům upomínkové předměty s logem obce.

Výsledky jednotlivých turnajů:

Ostrava-Stará Bělá: Matyáš Joška - 1. místo, Adriena Uhrová - 2. místo, Tobias Kolář - 3. místo

Vratimov: Richard Lipka - 1. místo, Matěj Štěrba - 2. místo, David Svoboda - 3. místo

Ostrava-Vítkovice: Lili Drastichová - 1. místo, Martina Javoříková - 2. místo, Marie Pěkníková - 3. místo

Stará Ves n./O.:  Adéla Pavliňáková - 1. místo, Matouš Filgas - 2. místo, Terezie Foralová - 3. místo

Hrabůvka jednou měsíčně centrem klubové ligy kumite

V úterý 27. února se uskutečnilo již druhé kolo klubové ligy kumite, která má za hlavní cíl připravit děti na závodní činnost a závodníky udržet v kondici a zlepšovat jejich výkony. V této lize se soutěží systémem každý s každým ve třech věkových skupinách.

„Chtěl bych jménem klubu poděkovat Městskému obvodu Ostrava-Jih za věcné ceny, které věnoval již po druhé vítězů jednotlivých kategorií této ligy,” poděkoval Jakub Škoda.

Výsledky klubové ligy kumite, 2. kolo:

Kategorie do 8 let: Lukáš Puška - 1. místo, Lucie Olejníková - 2. místo, Brian Mayer - 3. místo

Kategorie 8-10 let: Jan Kalous - 1. místo, Michal Břuska - 2. místo, Jan Jež - 3. místo

Kategorie nad 11 let: Marek Šedivý - 1. místo, Ondřej Jalůvka - 2. místo, Vojtěch Válek - 3. místo

Reklama

Výběr článků

Načítám