Hlavní obsah

Ostravští basketbalisté trápili favorita až do konce

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až nečekaně velké starosti měli hradečtí Sokoli s ostravskými basketbalisty ze Snakesu. Ti potvrdili, že jim tato sezóna zatím nadmíru vychází, a vítěze loňského ročníku donutili hrát naplno až do závěrečného hvizdu. Nakonec však soupeři podlehli 66:82.

Článek

Očekávání před zápasem 5. kola 1. ligy mužů byla u basketbalových příznivců veliká, neboť se proti sobě postavila dvě doposud nejlepší mužstva východní skupiny. Na sever Moravy totiž zavítal tým Hradce Králové, který loni tuto soutěž vyhrál a bojoval v baráži s družstvem Prostějova o postup do Kooperativa NBL.

Hradečtí Sokoli nechtěli ponechat nic náhodě a nastoupili v nejsilnější sestavě. To Snakes nastoupili bez Radka Kouřila a Vaška Bujnocha, ale s cílem bojovat hned od první minuty. Soupeř se opíral především o hráče pod košem (Majerík, Jiříček, Peterka), kteří mají zkušenosti s nejvyšší soutěží. Proto dvojice Šiko - Smolka, kteří nastoupili v základní sestavě, měla velmi těžký úkol zastavit tyto hráče.

Od první minuty předváděli domácí rychlý a agresivní basketbal a zejména oba výše zmiňovaní byli vidět na obou koncích palubovky. I díky nim držel Snakes až do poločasu nadějný výsledek 34:40.

Po přestávce však soupeř ukázal svou kvalitu a odskočil na dvojciferný rozdíl, načež následoval oddechový čas. Po něm přestali hráči Ostravy dělat hloupé chyby a hrát více zodpovědněji a vážili si každého míče. Vysunutou obranou soupeře přinutili ke ztrátám a trestali jej jednoduchými koši. V 34. minutě utkání byl rozdíl ve skóre pouze 2 body. Bohužel v té chvíli se ale vyfauloval velmi dobře hrající Ondra Šiko.

Poslední pětiminutovka ukázala, jak zkušení jsou hráči soupeře, kteří si závěr utkání pohlídali a nakonec zvítězili v poměru 66:82. Velkou pochvalu si od trenéra Patrika Smažáka zasloužilo celé družstvo za předvedený výkon. Rovněž divákům se musel tento zápas líbit a byla to pro ně dobrá pozvánka hned na nadcházející víkend, kdy přivítá Ostrava B mužstvo z Pardubic.

BK Snakes Ostrava: Říčka 11 b. Zikl, Lukáč, Smolka 10 b. Palát 9 b. Havlík, Šiko 7 b. Horkel 2 b. Hošek, Jakel 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám