Hlavní obsah

Ostravský tým odjel do Prahy, startuje tu Opel Handy Cyklo Maraton

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 29. července v 17 hodin se sešli členové ostravského cyklistického družstva před Novou radnici v Ostravě na Prokešově náměstí. Od 30. července se zúčastní Opel Handy Cyklo Maratonu napříč Českou a Slovenskou republikou.

Foto: Josef Zajíc

Opel Handy Cyklo Maraton. Odjezd ostravského družtva 29.7.2014 Příprava před odjezdem.

Článek

Opel Handy Cyklo Maraton je čtyřdenní sportovní akce zaměřená na společnou motivační aktivitu osob se zdravotním postižením a zdravých jedinců. Závod má kromě sportovního také charitativní rozměr. Na jeho start se v týmu postaví jeden handicapovaný sportovec. Navíc každý tým umožní jednomu vybranému handicapovanému jedinci účast na motivačním a rehabilitačním pobytu. Ostravský tým pomůže studentce VŠB-TU Ostrava Jitce Petřkovské.

V ostravském družstvu OSTRAVA - Evropské město sportu 2014 se účastní téměř nevidomý cyklista Tomáš Kráčalík, který jede na tandemovém kole spolu s Filipem Knotkem. Družsvo doplňuje Radim Kořínek, jeden s nejúspěšnějších českých bikerů, účastník LOH v Sydney a Aténách.

Dále pojedou: Tomáš Kořistka, redaktor regionální televize Polar, Alexandr Satinský z MF Dnes, Petr Teslík z Hasičského záchranného sboru v Ostravě, Radek Svěntý ze stáje Bikomatic a Martin Štěpánek, náměstek primátora města Ostravy. Tým doplňuje kapitánka týmu, manažerka a řidička, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská.

Tým odstartuje ve středu 30. července v Praze na Staroměstském náměstí v 10.45 hodin spolu s dalšími 29 družstvy. Cesta pokračuje do Teplic, Mariánských Lázní, Českých Budějovic, Brna, Šurovce, Kováčovou do Košic a zpět přes Levoču, Čeladnou, Ostravu, Hrabyni, Dlouhé Stráně, Pardubice a Kladruby do Prahy.

Na cestu mají družstva 111 hodin a musí ujet vzdálenost 2222 km. Týmy musí hodně taktizovat, promýšlet střídání v družstvu tak, aby nejen do Prahy dojeli, ale také s co nejlepším výsledkem.

Ostravský tým se objeví v Ostravě na cestě ze Slovenska na Prokešově náměstí 1. srpna okolo 16.  - 17. hodiny.

„Máme zájem, aby se k nám tady sympatizanti připojili na kole a pak třeba s námi pokračovali dále. Pro tři jedince, kteří s námi pojedou nejdelší kus, máme nachystané tři balíčky s oblečením z projektu Ostrava - Evropské město sportu,” informovala Andrea Vojkovská.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám