Hlavní obsah

Ostravský turnaj v plážovém volejbale se blíží. Sportovci ladí formu. Kurty a tribuny již rostou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřhvězdičkový turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open se blíží. Konkrétně vypukne 29. května 2019 v areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Připraveny budou čtyři soutěžní a dva tréninkové kurty. Na každém je v konečné úpravě 40centimetrová vrstva písku.

Foto: Josef Zajíc

Cesta na vrchol v roce 2018 Markéta Sluková a Barbora Hermannová.

Článek

Pořadatelé do míst, kde se bude hrát již druhým rokem turnaj J Banka Ostrava Beach Open, tedy do Dolních Vítkovic pod Vyskou pec č. 1 - Bolt Tower, navezli již téměř 1700 tun kvalitního písku z pískovny Střeleč v Českém ráji.

V minulém týdnu byl do areálu navezen materiál na stavbu tribun a hřišť. Pořadatelé připravili čtyři herní hřiště a dvě tréninková hřiště. Centrální kurt bude opět stát pod vysokou pecí a pojme podle informací ředitele turnaje Martina Duky z agentury RAUL! 3200 diváků. Změnil se sklon sedaček, tak aby měli všichni diváci kurt jako na dlani.

Pořadatelé počítají s fan zónou a také s doprovodným programem. Bude připraven Festival barevného minivolejbalu a turnaj pro děti z dětských domovů.

Beachvolejbalového svátku J Banka Ostrava Beach Open se zúčastní vynikající dvojice Českých reprezentantek Markéta Sluková a Barbora Hermannová, které v roce 2018 v Ostravě turnaj vyhrály. V současné době se jim velmi daří v na čtyřhvezdičkovém turnaji v čínském Xiamenu obsadily druhé místo a na tříhvězdičkovém turnaji v Kuala Lumpur zvítězily.

Na turnaj v Ostravě se také chystá dvojice mužů České republiky Ondřej Perušič spolu s Davidem Schweinerem. Podle pořadatelů se očekává i velká účast špičkových dvojic světa.

V hlavním turnaji se představí 32 mužských a 32 ženských párů, tedy 128 volejbalistek a volejbalistů. Během jejich zápasů nad sítí proletí 80 míčů.

V roce 2018 navštívilo turnaj přes 20 tisíc fanoušků a finálový den byl předem beznadějně vyprodán. Pořadatelé přemýšlejí, zda letos padne rekord. Počty prodaných vstupenek tomu nasvědčují. Prozatím je prodáno 2500 vstupenek. Na finálovou neděli  i při navýšené kapacitě tribun zbývá v předpodeji posledních 300 kusů.

Pořadatelé vzkazují:

Neváhejte a zajistěte si místo pohodlným nákupem vstupenek přes síť TICKETPORTAL.

Program turnaje:

Středa    29. května 2019      kvalifikace

Čtvrtek   30. května 2019      zápasy ve skupinách

Pátek     31. května  2019      zápasy ve skupinách a play-off

Sobota     1. června  2019      osmifinále a čtvrtfinále

Neděle     2. června  2019      semifinále a finále

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám