Hlavní obsah

Ostravský sportovní klub Černé plíce trénuje každou neděli

Novinky, Dana Fojtíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každou neděli, a to za každého počasí, trénují Černé plíce v Ostravě v Komenského sadech a ve středu také v Komenského sadu trénují běh. Přidáš se také?

Foto: Dana Fojtíková

Černé plíce

Článek

Černé plíce je skupina sportovních nadšenců, milovníků překážkových běhů, turistiky, válení se v bahně, nalézání a překonávání svých fyzických a psychických možností, fanoušků kvalitních burgerů a především lidé, kteří společně chtějí něco dokázat.

Dali se dohromady na sociální sítí na jaře 2014 pro účely levnější registrace na závod Spartan Super na Slovensku ve Valčianské dolině. Od té doby se zúčastnili mnoha závodů jako je Army run, Night Run Olomouc, Sportisimo půlmaraton Praha, Night Run Ostrava, RunTour, We Run Prague aj.

Prezentují se na facebooku, založili  si i vlastní webovou stránku, kam píší zážitky ze závodů, úspěchy, ale i užitečné rady z praxe a kde lze i najít informace o trénincích. Tréninky vede Patrik Skřížala, člen a trenér Performance Power Center. Jde o komplexní přípravu na závody typu Spartan Race, Predator Race, Army Run a podobné. Pilují techniku běhu, nosí pytle s pískem, háží oštěpem, dělájí angličáky nebo skáčou do schodů, to všechno každou neděli od 15 hodin. 

Přidali i společný běh pod vedením Sáry Novákové a Zuzany Salvetové. Nejde o žádnou techniku, ale o čistý běžecký trénink, každou středu od 18 hodin. Na trénincích je vítán naprosto každý, běh je zadarmo, nedělní tréninky za 30 Kč pro členy a 70 Kč pro nečleny Performance power centra. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám