Hlavní obsah

Ostravský primátor odstartoval jízdu historických hasičských vozů do Pardubic

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasičská historická vozidla slavnostně vyjela z Prokešova náměstí v Ostravě na VII. propagační jízdu na počest V. sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, který se koná v Pardubicích.

Foto: Josef Zajíc

VII. propagační jízda Sdružení hasičů Čech,Moravy a Slezka. Ostrava 29.6.2015. Praga RN z roku 1934.

Článek

Na slavnostní VII. propagační jízdu bylo na Prokešově náměstí v Ostravě dopoledne 29. června připraveno historické hasičské vozidlo PRAGA RN z roku 1934, které je ve vlastnictví největšího hasičského muzea v Evropě na zámku v Přibyslavi.

„V Ostravě zahajujeme propagační jízdu na počest V. sjezdu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, který se bude v Pardubicích, protože poslední sjezd byl v roce 2010 právě v Ostravě. Doprovází nás dobrovolní hasiči ze Štramberka, kteří pojedou s historickou TATROU 26/30 z roku 1929. Tak jak byla v tom roce hasičům přidělena je funkční dodnes,” informoval Jiří Pátek, ředitel Centra hasičského hnutí v Přibyslavi. 

V 9.00 hodin cestu do Pardubic odstartoval primátor města Ostravy Ing. Tomáš Macura spolu s dalšími představiteli města a hasičských profesionálních a dobrovolných organizací města Ostravy a Moravskoslezského kraje.

Cesta povede z Ostravy do Bruntálu, Olomouce, Lipníku nad Bečvou, do Hranic na Moravě, Prostějova, Konic, Letovic přes Proseč, Skuteč, Radhošť, Chrudim, Seč, Vápno, Voleč až do Pardubic, kam vozy dojedou 3. července. 

Na všech zastaveních budou hasiči v historických uniformách přijati představiteli vedení měst a obcí, kteří na praporec jízdy připnou pamětní stuhu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám