Hlavní obsah

Ostravský běžecký pohár mládeže 2012 odstartoval

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravský běžecký pohár mládeže 2012 byl ve čtvrtek 29. března odstartován jako Memoriál Vlastimila Vaculy a Jana Kebrleho v Ostravě-Zábřehu.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský běžecký pohár mládeže 2012 29.3.

Článek

Rozhodčí atletického klubu SSK Vítkovice odstartovali 29. března ve 14 hodin první závodnice již XIV. ročníku této sportovní akce. Strůjcem a duchovním otcem soutěže je trenér atletiky Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových v Ostravě-Zábřehu a také rozhodčí a trenér atletického klubu SSK Vítkovice Vladimír Černý.

"Ostravský běžecký pohár mládeže pořádáme již čtrnáctým rokem. V průběhu roku 2012 uspořádáme osm závodů v různých částech města Ostravy. Místa střídáme proto, aby byla co největší dostupnost k závodu," informoval Černý a dodal: "Za rok se závodů zúčastní tak okolo 2000 dětí. Za čtrnáct let se tedy akcí zúčastnilo asi 26 000 dětí, které mnohdy u atletiky zůstanou a popřípadě provádějí jiné sportovní aktivity."

Terén čtvrtečního závodu byl dost náročný. Po odstartování museli soutěžící na základním 400metrovém okruhu přeskočit potok, vyběhnout do táhlého kopce a seběhnout do cíle. Na delší vzdálenost se běžel ještě další náročný okruh s výběhem do schodů. Asi 152 závodníků se utkalo o první body celoroční běžecké soutěže. Převlékali se v přírodě. Mírně pršelo, nikomu to nevadilo. 

Zúčastnili se také dva úspěšní atleti, kteří se dobře umístili na Mistrovství České republiky v přespolním běhu 2012 v Horažďovicích. Jakub Zemaník s SSK Vítkovice v dorostu obsadil druhé místo a Helena Benčová z TJ Slezan Frýdek-Místek získala ve starších žákyních bronzovou medaili.

Vítězové v jednotlivých věkových kategoriích na 400 m: Eliška Czeschová z Olympu Bruntál, Václav Pindur z Karviné - ročník 2003 a mladší. Eliška Kopcová z Frýdku-Místku a Kovačech Martin z Proskovic, ročníky 2001 - 2002.

Na 800 m byla nejrychlejší Benčová Helena z Frýdku-Místku a Radek Týl z SSK Vítkovice. Na 1200 m zvítězila Veronika Siebeltová z Frýdku-Místku a Filip Zátopek z Bruntálu.

Běh na 1600 m dorostenců vyhrál Jakub Zemaník z SSK Vítkovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám