Hlavní obsah

Ostravskou halu využívají nejen atleti

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atletická hala v Ostravě je jeden z nejnovějších sportovních stánků. Halu využívají přirozeně nejvíce atleti, ale také florbalisté, hasičské sporty, gymnasté a další.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 29.11.2016. Atletická hala 2016 !!! Průběh stavby v roce 2015

Článek

Atletická hala v Ostravě se začala stavět v srpnu 2014 a dostavěna byla loni v listopadu. Stavbu zajistila společnost EKKL, a.s.

Celkové náklady na stavbu byly 394 825 000 korun. Vybavení interiéru a posilovna přišlo na 3 203 000 korun. Součástí výstavby haly byla i rekonstrukce stávajícího atletického tunelu. Dotace ROP činila 262 682 000 korun.

Atletická hala nabízí běžecký 200metrový okruh s šesti drahami a 60metrovou rovinku s osmi drahami. Dále sektor na skok vysoký, daleký, skok o tyči, vrh koulí. Hala má čtyři šatny pro závodníky a čtyři místnosti pro trenéry a další funkcionáře. Vše doplňuje jedna místnost pro ošetřovnu a fyzioterapii. Hala pojme 1020 diváků. Rekonstruovaný atletický tunel měří 1110 m, má šest drah, sektory pro skok daleký a vysoký, dvě šatny pro sportovce a posilovnu.

Akce v roce 2016:

Mistrovství Moravy a Slezska v atletickém víceboji, Mistrovství Polska  a Slezska v atletice, Mistrovství Moravy v atletice, Mezinárodní atletický meeting - Ostravská laťka, Mistrovství České republiky v atletice, Florbalový den s SC Vítkovice, Mistrovství Moravy v silovém trojboji, Karate Grand Prix Ostrava.

Kdo halu využívá:

SSK Vítkovice, Atletika Ostrava-Poruba, Atletika Zlín, Atletický klub Brno, Olymp Praha a menší atletické oddíly v okolí  Moravy, Český svaz neslyšících - atletika, atletické oddíly ze Slovenska a Polska.

Halu využívají i další sporty: florbal, krasobruslení, lední hokej, kopaná, badminton, hasičské sporty, karate, judo, moderní gymnastika, sportovní gymnastika a také základní a střední školy, sportovní gymnázia v okolí Ostravy, vysoké školy.

Chystané akce na rok 2017:

ME 2017 v krasobruslení - rozcvičovací prostory, zázemí pro novináře, prostory pro meetingy, Mistrovství Moravy v požárním sportu, Grand Prix Ostrava v halové atletice, Mistrovství České republiky v atletice (junioři), Český pohár v judu, Mistrovství České republiky v požárním sportu, Mistrovství České republiky ve sportovní gymnastice + trampolíny, Mistrovství České republiky ve sportovní gymnastice - mládežnické kategorie, Internacional Development Program v krasobruslení.

Související témata:

Výběr článků

Načítám