Hlavní obsah

Ostravské muzeum pozvalo posedmé na masopust

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý od 10 hodin až do setmění probíhal v Ostravě na Masarykově náměstí již VII. ročník masopustu, který připravili zaměstnanci Ostravského muzea. Vše začalo masopustním jarmarkem. V 15 hodin vypuklo všeobecné veselí Pod antickou oblohou aneb Veselme se s Bakchem i Dionýsem.

Foto: Josef Zajíc

VII. ročník Masosopustu v Ostravě 17.2.2015. Dětské tance.

Článek

Na pódiu na Masarykově náměstí vystupovaly dětské folklórní soubory z Hlubinky, Dětského souboru Heleny Salichové, Malé Ondřejnice, zahrálo i Bílé divadlo, o. s. Bubnováním se představili členové souboru Čtyřlístek z centra pro osoby se zdravotním postižením Ostrava, p. o. 

V 16 hodin slavnostně předala občanům masopustní právo starostka městské obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Petra Bernfeldová a bohům piva a vína předala symbol Ostravy - hlavu koně. Mgr. Markéta Palowská, etnografka, autorka scénáře a duše masopustu, občanům přečetla práva a povinnosti masopustu a ihned po té se na  cestu po obvodu Moravská Ostrava vydal maškarní průvod, který navštívil důležitá místa v centru Ostravy.

Po příchodu maškarního průvodu zpět na Masarykovo náměstí se opět předvedli dětské folklórní soubory a nastalo loučení s masopustem. Sbohem bohům dalo Bílé divadlo, Starého kozla zabili členové Sboru dobrovolných hasičů z Pustkovce a závěrem zábavného programu  pochovali basu opět členové Bílého divadla a občané se svíčkami v rukou uspořádali smuteční průvod okolo náměstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám