Hlavní obsah

Ostravské Mistrovství světa hasičů v cyklistice zná první vítěze

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa hasičů v cyklistice v Ostravě odstartovalo v pátek 24. srpna odpoledne prvními disciplínami. Muži soutěžili na horských kolech ve špičkových kategoriích S2 pro závodníky od 31 do 40 let a v kategorii S1 pro závodníky od 18 do 30 let. Po dojezdu byly slavnostně předány první tituly mistrů světa.

Foto: Josef Zajíc

Start kategorie S1 v 15,00 hodin. 24.8.2012 Bělský les Ostrava

Článek

Zatímco v pátek 24. srpna okolo 14.15 až 14.30 hodin dojížděli nejlepší závodníci kategorie S2 (31 - 40 let) do cíle, nejmladší cyklisté se chystali, rozcvičovali, opakovali taktiku do nadcházejícího náročného závodu. I oni jeli pět náročných kol a museli absolvovat 26 km.

V 15.00  výstřelem z pistole startér poslal na trať nejmladší, hlavní kategorii. Hned v úvodu se odehrával tvrdý boj o co nejlepší postavení v čele. Kdo jel vpředu, měl výhodu přehledu před náročnými sjezdy a stoupáními. Nejdramatičtější a nejnáročnější byl sjezd z prudkého kopce přes klády, kořeny, kameny s pískovým podkladem. Bylo nutné se co nejrychleji strefit na úzký můstek a vyšlapat prudký kopec ke Kolibě a dále do cílové rovinky. Přes náročnost tohoto úseku a některé pády nedošlo k velkým zraněním.

Do cíle jako vítěz dosprintoval belgický reprezentant Karel De Wael, který 26 km zajel za 1:14:37 hod. před závodníkem z Francie Grégorem Pauchetem (1:15:34). Třetí místo obsadil Adam Kauer z České republiky v čase 1:18:03.

Ihned po dojezdu všech závodníků byli vyhlášeni Mistři světa hasičů v cyklistice horských kol MTB pro rok 2012. Mistrovská trička obdrželi závodníci šesti kategorií: ženy W1, muži veteráni M2, V2, V1 a muži S2, S1. Při předávání diplomů medailí a mistrovských triček hrála státní hymna příslušné země a byly vztyčeny vlajky reprezentantů zemí na prvních třech místech. Tak byl důstojně a slavnostně ukončen první den MS hasičů v cyklistice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám