Hlavní obsah

Ostravské karatistky úspěšné na mistrovství ČR

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední listopadovou sobotu bojovali ostravští karatisté na mistrovství České republiky FSKA v České Lípě. Celkem třináct reprezentantů ostravského klubu vybojovalo 12 medailí, z toho jednu zlatou, dvě stříbrné a 9 bronzových.

Foto: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Úspěšné karatistky na MČR

Článek

„Ze 13 reprezentantů bylo 10 ženského pohlaví a 3 mužského. Karate není pouze pro muže a kluky. Lidé si spojují karate a bojové sporty pořád jen k mužům. Dávno už to, ale není pravda,” uvedla trenérka reprezentace Veronika Škodová, která na turnaji také startovala.

Obhájila titul a přidala k němu navíc tři medaile

Amálie obhajovala titul v individuální kategorii a také se jí to podařilo, Lucie Petrušková prohrála boj o finále a získala tak bronzovou medaili. Skoro až na vrchol se spolu dostaly v duo týmu, kde podlehly až ve finále a obsadily tak stříbrné medaile a titul vicemistryň ČR. Plus bronzovou medaili vybojovaly ještě s Natálií Strnadovou v kata týmu žákyň.

Trenérka Veronika Škodová v kategorii kata seniorek vybojovala třetí místo. Amálie Ondroušková v kategorii kata open děvčat 10 - 16 let vyhrála bronzovou medaili, když porazila v boji o bronz kolegyni z klubu Nikolu Chybíkovou, ta se tak umístila na pátém místě. V týmu pak vybojovaly bronzové medaile Nikola Chybíková, Vendula Brožová a Eliška Čubová.

110 cenných kovů za rok

V letošním roce již ostravský klub vybojoval přes stovku cenných kovů. „Zatím máme na kontě za letošní rok dle statistik 110 medailí,” uvedl Jakub Škoda, asistent. 

Reklama

Výběr článků

Načítám