Hlavní obsah

Ostravské házenkářky se ve čtvtfinále Challenge Cupu střetnou s týmem z Francie

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtfinále Challenge Cupu se ostravské házenkářky DHC Sokola Poruba střetnou s francouzským celkem Union Mios Biganos-Begles. První zápas se odehraje v Ostravě 7. března v 18 hodin v hale Sareza v Ostravě-Přívoze. Odvetné utkání pak ve Francii 14. března.

Foto: Josef Zajíc

DHC Sokol Poruba.

Článek

Tým ze sedmitisícového městečka v Akvitánii na jihozápadě Francie je od této sezóny nováčkem francouzské ligy, ve které mu zatím průběžně patří poslední desáté místo. To ovšem neznamená, že jde o slabý celek. Ve čtvrtfinále, kde se sešlo osm týmů včetně Poruby, už není slabého soupeře.

„Ze sedmičky soupeřů už se nedalo moc vybírat, protože jsme se mohli střetnout jen se silnými celky. Nakonec nám los vybral francouzského soupeře, což je ze sportovního hlediska asi o trochu lepší, než kdybychom se střetli třeba s celkem ze Srbska,” řekl v ohlasu na los Libor Adámek, manažer DHC Sokol Poruba.

Ve čtvrtfinále jsou celky z Turecka, Polska, České republiky, Srbska (2), Francie (2) a Ukrajiny.

O víkendu 21. a 22. února si ostravské hráčky „potrénují” na Slovensku - v sobotu od 17.30 hrály utkání Interligy s celkem Iuventa Michalovce, který v současné době soutěž vede. Podle informací trenéra DHC Sokola Poruba Jána Beňadíka se hráčkam dařilo v prvním poločase. Druhý Ostravankám nevyšel a prohrály celkově 23:29.

V neděli budou hrát s celkem Prešova. Příští týden odjíždějí opět na Slovensko, kde je čeká zápas v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám