Hlavní obsah

Ostravská radniční věž zlatě zazáří

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monumentální ostravská radniční věž, která je největší radniční věží v České republice, se zapojí do druhého ročníku kulturně-osvětové akce - Den dětské onkologie. Připojí se k místům, která se v sobotu rozzáří zlatou barvou.

Foto: Josef Zajíc

Radníční věž v Ostravě bude v sobotu 13. února svítit zlatou barvou. Ilustrační foto.

Článek

Radniční věž v Ostravě na Prokešově náměstí ční do výše 85 metrů - v loňském roce celý komplex oslavil své 85. narozeniny.

Věž je v běžném roce osvětlována barvami, z nichž nejtradičnější bývá bílá, modrá, červená, žlutá, ale také už svítila i zeleně.

V sobotu 13. února bude zářit zlatou barvou, která je symbolem Dne dětské onkologie, který připadá každoročně na polovinu února.

„V rámci kampaně LIGHT UP HOPE LIGHT IT UP GOLD - Rozsviťme naději, rozsviťme do zlata! - jsou od roku 2015 po celém světě rozsvěcovány významné budovy a monumenty ve zlaté barvě. V roce 2015 bylo nasvíceno přes 100 budov ve třech kontinentech světa (Evropa, Amerika a Austrálie). V letošním roce se k nim po setmění připojí také radniční věž, která mezi významné ostravské dominanty paří,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám