Hlavní obsah

Ostravská Noc divadel pozve zájemce na noční putování městem

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. listopadu se bude v Ostravě konat již podruhé Noc divadel. Zájemci, kteří se včas zaregistrovali, se projdou místy, kde divadla působila, ale také místy, kde se hraje i dnes. S historikem Martinem Strakošem projdou noční pouť po divadlech, které pro návštěvníky připravily zvláštní program.

Foto: Jiří Zinecker

Chystá se Noc divadel 21. listopadu 2015 v Ostravě. Ilustrační snímek. Divadlo Petra Bezruče.

Článek

Návštěvníky českých divadel čeká již třetí ročník mezinárodního projektu Noc divadel - European Theatre Night.  V Ostravě se do Noci divadel 2015 opět zapojila všechna profesionální divadla - Národní divadlo moravskoslezské, Divadlo Petra Bezruče, Komorní scéna Aréna a Divadlo loutek Ostrava.

Divadla pro diváky opět vytvořila společný program - noční pouť podzimní  Ostravou, která se tentokrát bude konat s historikem Martinem Strakošem.

„Martin Strakoš nás provede po místech, ve kterých dříve působila naše ostravská divadla. U jednotlivých zastavení se dovíme něco o historii dané budovy,” informovala autorka mimořádných projektů NDM Martina Klézlová. 

V upomínku na dřívější divadelní minulost místa se vytváří, ve spolupráci s okrašlovacím spolkem Za krásnou Ostravu, pamětní cedule, které budou v průběhu divadelní sezóny umístěny na všechna zapomenutá divadelní místa. „A co víc, třeba se nám vzpomínkou podaří vyvolat ducha dávnějších dob a objeví se mezi námi herci jednotlivých scén,” dodala Klézlová.

„Noc divadel se za nedlouhou dobu své existence v České republice stala největší akcí tohoto druhu v Evropě. Loni se do akce zapojilo 120 divadel, 29 českých, moravských a slezských měst a na 50 000 návštěvníků. Letos mohou návštěvníci Noci divadel zavítat do 130 divadel z 36 měst," uvedla Adéla Vondráková z Divadelního institutu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám