Hlavní obsah

Ostrava vyhrála soutěž Zelená informacím

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava získala první místo za nejlepší internetovou prezentaci města o životním prostředí. Vyhrála soutěž Zelená informacím. Její nultý ročník se uskutečnil v roce 2010.

Foto: Zdroj MMO

Ostrava získala první místo za nejlepší internetovou prezentaci města o životním prostředí. Na snímku Kateřina Šebestová.

Článek

Ostravská internetová stránka získala lepší bodové hodnocení než pražská a přerovská. Tyto radnice se svými informacemi skončily na druhém a třetím místě.

Smyslem soutěže je najít nejzdařilejší prezentace životního prostředí na oficiálních internetových stránkách měst. Motivovat je k uživatelsky přátelskému elektronickému publikování údajů o ŽP s využitím originálních forem a vhodných indikátorů.

„V soutěži jsou posuzovány stránky všech měst a obcí s počtem obyvatel nad 5000. Porota hodnotí přehlednost celkové prezentace města, rychlou a snadnou dostupnost informací o životním prostředí, rozsah a kvalitu obsahu informací o životním prostředí, úpravu stránek, estetický dojem, pravidelnou aktualizaci, dlouhodobé udržování obsahu, využívání sociálních sítí a interakcí, a míru zlepšení proti poslednímu ročníku,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

„Těší mě, že porotu zaujal náš přístup k prezentaci jednotlivých témat životního prostředí a vysoce ocenila rozsah, kvalitu a strukturu informací, jejich dostupnost i pravidelnou aktualizaci. Vysokou kvalitu naší prezentace chceme samozřejmě udržet a do budoucna jí ještě zlepšit,” řekla náměstkyně primátora města Ostravy pro životní prostředí Kateřina Šebestová.

Porota hodnotila jednotlivé stránky měst od poloviny října do konce listopadu. Slavnostní vyhlášení se konalo ve čtvrtek 19. ledna v Praze v informačním centru OSN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám