Hlavní obsah

Ostrava vyhlásila sportovce roku 2018

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vyhlášení 12. ročníku ankety Sportovec Ostravy roku 2018 se konalo ve čtvrtek 25. dubna v Divadélku pod věží v Nové radnici na Prokešově náměstí.

Foto: Josef Zajíc

Nahoře: Talent roku 2018: Šimon Bělík, Dole: Nejlepší jednotlivec: Vojtěch Schwarz. Předává Andrea Hoffmannová.

Článek

Komise pro sport a volný čas Rady města Ostravy vyhlásila vítěze pěti vyhlášených kategorií: Nejlepší jednotlivec, Nejlepší kolektiv, Talent roku, Sportovní legenda a letos potřetí byla vyhlášena kategorie Společensky odpovědná firma. 

Slavnostní vyhlášení kategorií Sportovec Ostravy roku 2018 moderoval Radek Erben. Vyhlášení zahájila Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora města Ostravy, která má v gesci školství a sport, spolu s předsedou komise Rady města Ostravy pro sport a volný čas Martinem Bednářem.

Po úvodním kulturním programu, kdy přítomným sportovcům a jejich doprovodu, trenérům a hostům zazpívala mladá ostravská zpěvačka ELIS - Eliška Mrázová, bylo zahájeno vyhlášení nejlepších sportovců Ostravy 2019.

Nejlepší jednotlivec:

Motocyklista Vojtěch Schwarz. Jezdí silniční závody motocyklů za Motosport Schwarz Reacing Team z. s. Je vítězem Mezinárodního mistrovství České republiky SuperSport 300. Byl stříbrný v Alpe Adria SuperSport 300 a bronzový na European Cup SuperSport 300. Úspěchem je také 31. místo na loňském World Championship SuperSport 300 v Brně.

Talent roku 2018:

Vyhlášen byl stolní tenista Šimon Bělík, student akademie stolního tenisu Petra Korbela. Získal 6. místo ve světovém žebříčku kadetů a bronzovou medaili na MEJ 2018 ve dvouhře kadetů.

Nejlepší kolektiv:

Svými dlouhodobými výsledky a vítězstvím v basebalové extralize 2018 byl Komisí pro sport a volný čas vyhodnocen jako nejlepší kolektiv sportovní klub Arrows Ostrava (SKSB Ostrava). V Ostravě působí již 45 let.

Společensky odpovědná firma: 

Přístupem ke sportu, zejména hokeji, atletice, ale i dalším sportům v oblasti sponzoringu byla komisí vybrána společensky odpovědná firma Adop - car a. s.

Sportovní legenda:

Sportovní legendě roku 2018 atletce Taťáně Netoličkové předávala titul sportovní legenda gymnastka Adolfina Táčová. Taťána Netoličková byla v období osmdesátých let atletickou - sprinterkou. Běhala nejčastěji tratě na 400 m. Je halovou mistryní Evropy z roku 1984, kdy zaběhla čas 49,97, získala stříbrnou medaili na MS v atletice 1983 v běhu na 400 m a ve štafetách na 4 x 400 m. V současnosti je trenérka v atletickém klubu SSK Vítkovice a ředitelka CISO - Centra individuálních sportů Ostrava.

„Výběr do jednotlivých kategorií byl složitý a náročný. Do komise pro sport a volný čas Rady města Ostravy se sešlo spousta přihlášek, které na naši výzvu mohly posílat jednotlivé oddíly, sportovní kluby a sdružení v rámci města Ostravy. Vítěze vybírala třináctičlenná komise,” uvedl její předseda Martin Bednář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám