Hlavní obsah

Ostrava!!! rozhýbe lidi

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava na konci června získala titul Evropské město sportu 2014. Přidala se k městům jako jsou například Madrid, Antverpy, nebo Barcelona, která tento titul již získala. Ostrava se ziskem titulu zavázala, že bude v roce 2014 sport podporovat, hlavně pro širokou veřejnost.

Článek

Kampaň Ostrava!!! Evropské město sportu 2014 má zasáhnout děti, dospělé, seniory i hendikepované sportovce. Má motivovat i ty, kteří zatím nesportují. 

Město na podporu těch, kteří chtějí udělat něco navíc pro zviditelnění sportu jako příležitosti plnohodnotného prožívání života pro všechny věkové a sociální skupiny, vyčlenilo přes dvacet miliónů korun ze svého rozpočtu. Ty jsou určeny především na podporu sportovních aktivit.

Do konce července žádosti o tyto dotace podaly přes dvě stovky nejen sportovních organizací. Právě se připravuje hodnocení pracovní skupinou složenou s politiků, sportovců, zástupců organizací i administrátorů projektů.

" V této chvíli je zpracována již větší část. Mnohé projekty jsou zajímavé a podaří-li se je zrealizovat, budou určitě přínosem a dobrou zábavou. Jsou mezi nimi akce masové, ale i drobné aktivity pro specifické skupiny lidí, neméně však důležité. Určitě se našlo pár žádostí, které svými parametry odpovídají spíše jiným druhům dotací. Mizivé je procento těch, které nesplňují formální záležitosti, " řekl garant projektu náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek.

Pracovní skupina se sejde  k jednání  ve středu 4. září 2013. Zhodnotí projekty a provede výběr. Koncem září by měly být známy výsledky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám