Hlavní obsah

Ostrava hostí mezinárodní Velikonoční basketbalový turnaj dívek a chlapců

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 5. do 8. dubna probíhá v Ostravě 17. ročník mezinárodního Velikonočního basketbalového turnaje pro dívky a chlapce.

Foto: Josef Zajíc

17. ročník Velikonočního basketbalového turnaje v košíkové dívek a chlapců 5.-8.4.2012

Článek

Mezinárodní Velikonoční basketbalový turnaj pro dívky a chlapce pořádá Sportovní basketbalová škola z Ostravy-Hrabůvky. Ředitelem turnaje je vedoucí SBŠ Kamil Havrlant. Organizaci v hale Sportovního centra v Ostravě-Hrabůvce má na starosti Ladislav Pavlát.

"Turnaj probíhá od čtvrtka 5. dubna. Setkávají se zde děvčata a chlapci z 91 družstev věkových kategorii od 11 do 19 let. V šesti halách a na osmi kurtech si v průběhu turnaje zahraje 760 mladých lidí pod vedením svých trenérů, vedoucích a rodičů. Mezinárodní účast zajišťují družstva z Estonska, Slovinska, Slovenska, Maďarska, Polska, Litvy a samozřejmě z České republiky. Ostravu reprezentují hráčky a hráči ze sportovních klubů - Sportovní basketbalové školy, Nové huti, SNAKES Ostrava, Basket Ostrava a BCM Ostrava," informoval Ladislav Pavlát.

Utkání turnaje řídí 48 kvalifikovaných rozhodčích, kterým pomáhá asi 25 organizačních pracovníků. Účastníci jsou ubytování a stravují se v ubytovacích zařízeních v Městském obvodu Ostrava-Jih. Turnaj je organizován za finanční pomoci Statutárního města Ostrava a Moravskoslezského kraje.

Turnaj bude ukončen v neděli 8. dubna rozdáním diplomů, medailí a pohárů vítězům jednotlivých kategorií.

Podrobnosti na: www.sbsostrava.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám