Hlavní obsah

Ostrava hostí evropský šampionát juniorů a kadetů ve stolním tenise

Novinky, Josef Zajíc

Ve víceúčelové sportovní hale Sareza v Ostravě-Porubě se od 12. července koná 56. Mistrovství Evropy juniorů a kadetů ve stolním tenise. V úterý 16. července večer vyvrcholí soutěž družstev a vzápětí odstartují klání jednotlivců.

Foto: Josef Zajíc

56. Mistrovství Evropy juniorů a kadetů ve stolním tenise. Hala Sareza , Ostrava - Poruba. 16.7.2013

Článek

"Již pošesté v historii se na území České republiky pořádá juniorské mistrovství Evropy ve stolním tenise. Třikrát tento mladý šampionát hostila Praha (1965, 2005, 2009), dvakrát se MEJ uskutečnilo ve Frýdku-Místku (1996, 1997). Letos přišla na řadu Ostrava. Víceúčelová sportovní hala Sareza v Ostravě-Porubě je do 21. července dějištěm juniorského mistrovství Evropy 2013 ve stolním tenise," napsal v programu šampionátu ředitel MEJ 2013 Nikolas Endal.

Šampionátu se zúčastňuje 564 hráčů a hráček ze 44 zemí Evropy. V hale Sareza se bojuje o dvanáct kompletních sad medailí v kategorii juniorů - hráčky a hráči do 18 let a kadetů - hráčky a hráči do 15 let.

Českou republiku reprezentují v kategorii kadetek a kadetů Veronika Tušlová, Stanislava Slezáková, Kateřina Čechová, Denisa Pyskatá, Vojtěch Rozinek, Jiří Martinko, Patrik Klos a Tomáš Polanský. Jmenované české reprezentanty vedou trenéři Andrea Botková a Luboš Pěnkava.

V kategorii juniorek a juniorů Českou republiku reprezentují Kristýna Štefcová, Karolina Mynářová, Kateřina Tomanovská, Veronika Kmeťová, Michaela Keroušová a Barbora Kapounová, David Reitšpies, Jakub Seibert, Tomáš Málek, Tibor Pavlík, Stanislav Kučera a Libor Liška. Juniory vedou trenéři Kamil Koutný a Pavel Špaček. Z dvaceti reprezentantů šest pochází z Moravskoslezského kraje.

Pořadatelé připravili pro hráče i diváky příjemné prostředí. Je vydán velmi vkusný a reprezentativní program. Pro diváky je zajištěn vstup zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám