Hlavní obsah

Originální taneční kreace překvapily návštěvníky ostravské Nové Karoliny

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Obchodním a zábavním centru Nová Karolina v Ostravě byli kupující ve středu 18. prosince překvapeni originálními tanečními kreacemi členů baletního souboru Národního divadla moravskoslezského, kterými zpestřili vánoční nákupy všem přítomným.

Foto: Josef Zajíc

Tanečnice a tanečníci baletu NDM v OC Nová Karolina v Ostravě.

Článek

Uvolnit stres, zbystřit sluch a zaostřit oči na krásné umělecké kreace tanečnic a tanečníků a protančit se vánočními nákupy měli možnost náhodní kupující při zhlédnutí tanečních úryvků ze současných inscenací baletů Návraty domů a Balady baletního souboru Národního divadla moravskoslezského. Popřípadě se přidat a rozpohybovat tělo zmožené myšlenkami na blížící se Štědrý den.

„Taneční happening, který jsme zde uspořádali, měl upozornit lidi, že existují baletní představení, jako jsou Návraty domů, Balady, Labutí jezero a další. Máme pocit, že zde mohou být lidé, kteří ještě do divadla nezamířili. Chceme je nějak motivovat, aby při zhlédnutí tance těchto baletních umělců se přišli na ně podívat do divadla,” konstatovala šéfka souboru baletu Národního divadla moravskoslezského Lenka Dřímalová.

Tanec ve všech patrech Nové Karoliny začal v 16,00 hodin mezi kupujícími na chodbách OC. Tanečníci se později přesunuli na hlavní schody, kde předvedli další etudy z inscenací baletního souboru.

Hlavní program pak byl ve druhém patře Obchodního a zábavního centra Nové Karoliny, kde se již 18 tanečníků baletu NDM prezentovalo fragmenty z choreografií Balady Zuzany Lapčíkové a Návraty domů v podání choreografů Nataši Novotné, Pavla Šmoka a Jiřího Kyliána.

Kdo z návštěvníků měl zájem, mohl si výjimečně zakoupit vstupenku na další představení baletu s 50procentní slevou.

Protančit se vánočními nákupy v obchodním a zábavním centru Nová Karolina v Ostravě mohou zájemci, spolu s tanečníky baletu NDM, opět v sobotu 21. prosince ve 14 a 15.30 hodin.

Obchodní a zábavní centrum Nová Karolina bylo vybudováno na místě bývalého dolu a koksovny Karolina. Sídlí v Ostravě za Frýdlantskými mosty. Sousedí s vlakovým nádražím Ostrava-střed, z kterého vede pěší lávka přímo do OC, které bylo slavnostně otevřeno 21. března 2012. Přímo u OC zastavují všechny tramvaje, které projíždějí centrem Ostravy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám