Hlavní obsah

Originální americké veterány hostí Černá louka až do konce srpna

Novinky, Jiřina Soukupová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální americké veterány se zdobným naleštěným chromem s obrovskými motory a prostornými sedadly je možno vidět na Výstavišti Černá louka v Ostravě od 16. června do 31. srpna. Pro návštěvníky tu jsou připraveny soutěže.

Foto: Jiřina Soukupová
Článek

Vystavovatelé ukazují kolekci historických motocyklů světových značek. Zajímavostí výstavy je bezesporu srovnání výroby amerických veteránů s výrobou vozů československé a sovětské produkce. Sportovní nadšence potěší i sportovní vozy jako Mustang, Cobra, Corvette a další. Vystaven je také Buick z roku 1954, který jel slavný závod v Jižní Americe.

Velikou zvláštností a zajímavou expozicí je Cadillac z roku 1938, z doby působení největšího mafiánského bosse Al Capone. Vystavuje se zde 45 – 50 vozů od roku výroby 1938 až 1980. Zastoupeny jsou všechny velké automobilky, které v uvedených letech produkovaly, ale i méně známé nebo dnes již zaniklé značky. Součástí American classic cars je také výstava malých modelů aut amerických značek a také výstava dobových doplňků a součástí vozů.

Expozice Zombie vizuálně a beze slov varuje před autonehodami. Působí dost děsivě, stejně tak jako všechny autonehody.

O výstavu je zájem ze strany škol i místních obyvatel, denně výstavu navštíví 200 lidí, o víkendu se počet násobí a projde zde kolem 1000 návštěvníků. Jen loňské výstavy se zúčastnilo 17 000 lidí.

Výstava se svou řadou expozic působí trochu nostalgicky a je hodně zajímavá. Na začátku výstavy již proběhla soutěž o nejkrásnější básničku na téma auto veterán, které se se zájmem zúčastnilo několik škol.

Pro návštěvníky je připravená další soutěž o 3 hodnotné ceny. Účastníci výstavy American classic cars se mohou zapojit do hlasování o nejkrásnější veterán. Výherce čekají lákavé ceny - víkendový wellness pobyt v hotelu Odra pro 2 osoby s polopenzí, možnost hodinové projížďky vybraným veteránem po Ostravě a roční předplatné časopisu Chrom Plameny – jediného odborného časopisu v ČR zaměřeného na americká auta. Pro děti je připravena soutěž O nejhezčí lego model amerického veterána a soutěž v kreslení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám