Hlavní obsah

Organic Petrol: kapela čtyř mladých kluků z Valašska se představuje

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající kapela čtyř mladých kluků z Valašska, kteří se názvem své skupiny Organic Petrol inspirovali u filmu o autech, kde organic petrol nabízela hippiesácká dodávka jménem Filmore jako svůj produkt. Kapelu hrající alternativní styl představí její baskytarista Josef Sabo.

Foto: Archiv kapely Organic Petrol

Kapela Organic Petrol

Článek

Čtyřčlenná kapela hrající převážně na Moravě, ale i jinde, považuje za svůj největší úspěch to, že se vůbec dali dohromady. Chvíle, které si kapela opravdu cenní, je dvojkoncert, kde si měli možnost zahrát po boku svých oblíbených kapel.

„Jsme čtyři zdatní ogaři z Valašska, uprostřed přední řady vždy najdete Mirču Gerla (21 let), je to hlavni zpěv a taky hraje na kytaru, mimo jiné skládá naše písničky. Po jeho levici většinou můžete vidět Vojtu Holaňe alias Harryho (18 let), který na podiu se svou kytarou dokáže udělat pěkný „bordel“. Na opačné straně jsem já, čili Josef Sabo (18 let) - pokud uslyšíte hutný zvuk basy tak vězte, že vychází z mého nástroje. No a čtveřici uzavírá Tomáš Žilinský (18 let), náš výjimečný věčně upocený bubeník, ale i tak ho máme rádi, protože zrovna on je ta hlava, která se o nás stará,“ představil kapelu Josef Sabo.

Jak dlouho funguje vaše kapela?

„V současném složení přibližně rok, jinak se v ni prostřídalo během čtyř let od vzniku skupiny sedm lidí.“

Co od vás mohou posluchači slyšet?

„Styl, který hrajeme, je řekl bych alternativní, protože hrajeme vše. Pomalejší i dosti svižnější kousky. Písniček máme vcelku dost, ale prezentujeme se tak s 9 ze zhruba dvou desítek songů.“

Jak se na vaše hobby dívají rodiče a už si vás oblíbily teenagerské fanynky?

„Bez rodičovské podpory by to nešlo. Kdo by nás finančně zakládal a kritizoval naše výtvory. Upřímně můžu říct, že fanoušku je vždy dost, záleží jen na tom, jestli na koncertě jsou kvůli nám. Co se týče něžného pohlaví, tak jistě, že se o nás zajímají, přece jenom, jak to tak bývá, jsme ti na podiu."

Kde hrajete a kde vás mohou fanoušci vidět v nejbližší době?

„Mohli nás vidět a slyšet jak v Praze, tak i v malých vesničkách, zkrátka hrajeme, kde se dá. Koncerty většinou plánujeme narychlo, takže je těžko říct kdy bude nejbližší, ale vše se můžete dozvědět na našem profilu na www.bandzone.cz/organicpetrol, kde si můžete, poslechnou i náš nový singl s názvem Mňau.“

Reklama

Výběr článků

Načítám