Hlavní obsah

Oranžový rok dal zelenou velikonočním tvořivým dílnám

Novinky, Petr Pokorný

Velikonoce klepou na dveře a o víkendu to bylo znát i v okolí Jaderné elektrárny Temelín. V sobotu 13. a v neděli 14. dubna se zde konalo s její podporou hned několik předvelikonočních akcí.

Foto: Petr Pokorný

Velikonoční tvořivé dílny v Číčenicích na Strakonicku.

Článek

Prostranství před kulturním domem ve Vodňanech na Strakonicku obsadil už v sobotu dopoledne Velikonoční jarmark v režii zdejšího městského kulturního střediska. Odpoledne se k němu přidaly tvořivé v objektu vodňanského komunitního centra. Výrobě velikonoční výzdoby, malování vajec, perníčků a podobných symbolů svátků jara, se věnovaly napříč generacemi také dívky a ženy v nedalekých Číčenicích.

„Velikonoční tvořivé dílny nejsou v našem pojetí pouze o výrobě sváteční výzdoby, ale také o přátelském setkání se sousedy a kamarády, v tomto případě spíše se sousedkami a kamarádkami, a o společném, příjemně stráveném jarním víkendovém odpoledni,“ uvedla starostka Číčenic Renata Regálová.

Sobotní vodňanský jarmark i velikonoční tvořivé dílny, stejně jako tvořivé dílny v Číčenicích na Strakonicku, Pasekách na Písecku nebo nedělní dílny v Malešicích, místní části Dřítně na Českobudějovicku a ve Žďáru na Písecku, byly součástí akcí pořádaných v rámci projektu Oranžový rok, kterým Skupina ČEZ podporuje sportovní, kulturní a společenské akce pořádané obcemi v okolí Jaderné elektrárny Temelín.

„Tímto způsobem spolufinancuje ročně až dvacet různých akcí, od tvořivých dílen přes různé výlety, tradiční akce, jako je například Pálení čarodějnic či Silvestr, přes různé závody a turnaje až po plesy. Hodně aktivní jsou v tomto směru jako pořadatelé členové místního Číčenického klubu, sboru dobrovolných hasičů, mysliveckého sdružení či Tělovýchovné jednoty Blata,“ zdůraznila starostka.

Obec Číčenice leží čtyři kilometry východně od Vodňan na důležité železniční křižovatce tratí České Budějovice – Plzeň a Týn nad Vltavou – Volary. Pod samosprávu obce spadají také místní části Újezdec a Strpí.

V úterý 16. dubna se s podporou temelínské elektrárny uskuteční velikonoční tvořivé dílny také v Olešníku na Českobudějovicku.

Reklama

Výběr článků

Načítám