Hlavní obsah

Oprava sídliště Slezská ve Frýdku-Místku si vynutí uzavírku části frekventované komunikace

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek mění s přispěním Evropské unie podobu nejlidnatějšího sídliště Slezská. V březnu zahájilo již 3. etapu revitalizace, zaměřenou na předláždění a budování nových chodníků, rozšíření komunikací pro bezproblémový průjezd vozidel hasičů i pro potřeby parkování.

Foto: Jana Matějíková

Slezská - úpravy komunikace Novodvorská

Článek

Pracovalo se v devíti lokalitách sídliště. Většina úprav již byla dokončena nebo je těsně před dokončením. Do konce srpna se bude pracovat ještě ve třech lokalitách.

Technicky nejnáročnější část revitalizace sídliště jeho obyvatele teprve čeká. „Od 1. července do 18. srpna bude uzavřena část ulice Novodvorská, a to v úseku od křížení s ulicí J. Čapka po křížení s ulicí Dr. M. Tyrše, přičemž odbočka do této ulice bude průjezdná. Současná obousměrná komunikace bude rozdělena na dva jednosměrné pruhy s parkovacím pruhem uprostřed,“ přiblížil stavební úpravy náměstek primátora Karel Deutscher. V daném úseku se již rekonstruují chodníky a rozšiřuje komunikace, na které následně vznikne střední parkovací pás doplňující současné kolmé parkování po stranách.

Dokončena budou také parkovací stání před obytnými domy č. p. 3072-3076, 3097 a 3065-3071 a následně bude položen nový asfaltový koberec v obou směrech podél středového parkoviště.

Do konce srpna se bude pracovat také v lokalitě ulice Pekařská, kde dochází k předláždění chodníků a vytváření nových parkovacích zálivů, a v okolí Potravin ENAPO, kde budou nové chodníky a upravené zelené plochy.

Radnice proto prosím obyvatele sídliště o trpělivost a ohleduplnost. Dopravní omezení a práce spojené se zvýšeným hlukem i prašností skončí v srpnu.

Náklady na 3. etapu revitalizace sídliště Slezská činí 50,8 miliónu korun. Téměř 43 miliónů z této částky získá město zpět formou dotace z prostředků Evropské unie, z Evropského fondu pro regionální rozvoj.  

Modernizace sídliště začala v roce 2012. Upravily se místní parky, vznikla desítka nových dětských a sportovních hřišť i prostor s unikátním jevištěm ve tvaru kobry, které je v České republice jedinečné.

Přibyla téměř stovka parkovacích míst i zcela nová příjezdová komunikace v blízkosti křižovatky ulic Slezská a Staroměstská, která výrazně napomáhá plynulosti provozu uvnitř sídliště, a dobudovala se také půlkilometrová cyklostezka vedoucí středem sídliště po ulici Novodvorská. Součástí byla také úprava zeleně, vybudování nového veřejného osvětlení a doplnění městského mobiliáře. V minulých letech již rekonstrukce sídliště Slezská spolykala přes 32 miliónů korun, z toho 27,6 miliónu korun bylo hrazeno z evropských dotací.

Reklama

Výběr článků

Načítám