Hlavní obsah

Oprava estakády dopravní kolaps ve Frýdku-Místku nezpůsobila

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Frýdku-Místku začala oprava estakády u Víceúčelové sportovní haly, která je součástí průtahu městem, jímž denně projede 45 tisíc vozidel. Od soboty zde platí dopravní omezení, které je v rámci oprav plánováno až do konce září.

Foto: Petr Pavelka

Oprava estakády v pruhu blíž k Víceúčelové sportovní hale.

Článek

O víkendu byla doprava ve městě téměř bez problémů. V pondělí, v první pracovní den v rámci dopravního omezení, se očekávaly komplikace v dopravě v celém městě, řidiči ale situaci zvládli a kolaps se nekonal.   Dopravní situaci monitorovali ráno na estakádě a na hlavních silničních tepnách ve městě zástupci města i kraje. Žádné vážnější komplikace nezaznamenali.  

 „V současné době řidiči volí vlastní objízdné trasy. Chtěl bych upozornit na skutečnost, že po celou dobu trvání oprav mostu bude doprava vedena ve dvou pruzích na Český Těšín, tedy ven z města a v jednom pruhu do centra. Je tedy zbytečné, aby řidiči, kteří jedou ve směru na Český Těšín, hledali objízdné trasy, protože v tomto směru je doprava přes estakádu poměrně plynulá. Naopak bych chtěl vyzvat řidiče k tomu, aby ve směru na Český Těšín používali estakádu a zbytečně neblokovali další dopravní tepny ve městě,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že v ranních a odpoledních dopravních špičkách by řidiči měli počítat s vyšším provozem na všech hlavních tazích ve městě, zejména pak na křižovatce U Rady a na komunikacích Revoluční a T. G. Masaryka.  

„Nyní se pracuje na části mostu blíž k VSH, a to znamená, že uzavřena je i rampa k VSH. Autobusy příměstské hromadné dopravy, které ji využívaly, jsou nyní nuceny volit objízdnou trasu po třídě TGM, z toho důvodu mohou nabrat několikaminutové zpoždění,“ informoval vedoucí krajského odboru dopravy Ivo Muras.  

V rámci MHD byla upravena trasa linky č. 3, která po dobu oprav mostu nebude zajíždět na autobusové nádraží, povede na trase Místek, Letná – Místek, Frýdlantská – Místek, Poliklinika – Místek, ČSA – Frýdek, Magistrát – Dobrá, VÚHŽ (upravený jízdní řád linky 3).

„Město již před několika lety zažilo částečnou opravu mostu. Vyžádala si zpomalení dopravy, což bylo nepříjemné pro řidiče i pro místní obyvatele, ale řidiči vše dobře zvládli. Estakáda již měla mnoho bezpečnostních závad a její oprava byla nevyhnutelná. Snažili jsme se najít takový způsob omezení provozu na estakádě, které by mělo na fungování města co nejmenší negativní dopad. Věříme, že opravená estakáda bude v konečném důsledku ku prospěchu všem,“ dodal náměstek Deutscher.

Silnice I/48 ani estakáda nejsou ve správě města. Občané a řidiči by se měli s případnými připomínkami k opravám obracet na Krajský úřad Moravskoslezského kraje, nebo na vlastníka estakády, tj. na Ředitelství silnic a dálnic ČR.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám