Hlavní obsah

Opilý řidič zdemoloval auto, vyvázl s lehkým zraněním

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 11. září navečer vyjížděli hasiči k havárii u Střílek. Dvaadvacetiletý mládenec usedl za volant pod vlivem alkoholu, řízení nezvládl a při předjíždění havaroval. Ze zdemolovaného vozu vyvázl s lehkým zraněním a pohádkou o jiném muži, který měl vůz řídit.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

V 18 hodin byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u obce Střílky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k vážné havárii osobního auta Ford Escort combi.

"Podle svědků předjížděl řidič osobního vozu přes dvojitou plnou čáru ve směru od Uherského Hradiště na Brno. Předjíždění nezvládl a vyjel mimo komunikaci. Vůz narazil do dopravního značení a stromů a odrazil se zpět na hlavní silnici. Vrak vozu částečně zablokoval dopravu. Zraněného a připoutaného řidiče ze zdemolované kabiny vytáhl právě řidič předjížděného auta," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Jako první na místo dorazila jednotka dobrovolných hasičů z nedalekých Koryčan. Zraněnému dvaadvacetiletému muži byla poskytnuta první předlékařská pomoc. Při komunikaci muž sdělil, že vozidlo neřídil a že skutečný řidič utekl. Hasiči se proto vydali do okolí hledat případného další účastníka havárie, nikoho ale nenalezli.

"Pacienta do péče převzali zdravotníci s tím, že jeho zranění nejsou vážná. Z muže byl silně cítit alkohol," dodal Mitáček. Velitel zásahu si vyžádal příjezd policie, která bezúspěšně nasadila psovoda se služebním psem k vyhledání případných dalších osob z vozidla. 

Likvidační práce po nehodě byly provedeny za úhradu nákladů vlastníka, protože vozidlo nebylo ze zákona pojištěno. Dopravní omezení trvalo asi tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám