Hlavní obsah

Opilý a jen v ponožkách chtěl skočit z jeřábu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaapadesátiletý opilý muž si v neděli odpoledne vylezl na třicetimetrový jeřáb a chtěl ukončit své rodinné problémy skokem z jeřábu. Policejnímu vyjednavači se muže nakonec podařilo dostat do bezpečí.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Starší muž se odpoledne ve Vizovicích na Zlínsku rozhodl ukončit svůj život na třicetimetrovém jeřábu, na který vylezl. Chtěl tak vyřešit své rodinné problémy.

„Na sebevraha upozornili kolemjdoucí, a tak na místo okamžitě vyjeli policisté a naši speciálně vyškolení vyjednavači. Nahoru se dostali na hasičské plošině,“ uvedla policejní mluvčí Jana Macalíková.

Vyjednavač s mužem rozmlouval hodinu a půl, protože muž odmítal slézt. Druhý vyjednavač celou situaci jistil a byl připraven pomoci. Po této době se muže nakonec podařilo přemluvit, a i přes jeho nekoordinované pohyby a ponožky na nohou, dostat na plošinu.

„Sebevrah nadýchal 2,1 promile alkoholu a záchranáři ho okamžitě převezli do kroměřížské nemocnice na detox,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám