Hlavní obsah

Opilí mladíci demolovali autobusovou zastávku

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 28. prosince v ranních hodinách v ulici V Olšinách v Praze 10 demolovali mladíci ve věku 15 a 17 let zastávku MHD. Byli pod vlivem alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Svědek uviděl, jak mladíci demolují zastávku autobusu Dobročovická v Praze 10 kolem druhé hodiny ráno a okamžitě zavolal policii. Mladíci ovšem utekli dřív než policisté přijeli. Svědek celé události hlídce policie poté ukázal, kterým směrem oba mladíci utíkali.

Jednoho z mladíků policisté po chvíli uviděli, jak stojí na zaparkovaném vozidle. Pak seskočil dolů a dal se okamžitě i s druhým mladíkem na útěk. Policisté ale byli rychlejší a po pár metrech oba mladíky zadrželi.

Po převezení mladíků na místní oddělení policie u nich byla provedena orientační dechová zkouška. U obou byla pozitivní a dosahovala téměř 1,5 promile. Pro mladíky si přijeli rodiče a informován byl také odbor sociální péče. Uvedly to webové stránky Policie ČR.

Kriminalisté je budou vyšetřovat pro podezření z trestného činu výtržnictví a poškozování cizí věci. Budou také zjišťovat, kde mladíci koupili alkohol.

Škoda na zastávce MHD byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám