Hlavní obsah

Opilého řidiče zadrželi strážníci, vystřídal ho spolujezdec - také opilý

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli večer 23. ledna v Praze-Uhříněvsi zaujalo hlídku městské policie vozidlo Škoda. Zastavili je a zjistili, že posádka je značně opilá. Řidiče proto zadrželi. O hodinu později už vozidlo řídil původní spolujezdec řidiče - také opilý.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Devětačtyřicetiletého Slováka, který řídil vozidlo Škoda směrem k Praze- Uhříněvsi, zastavila hlídka městské policie. Strážníkům se zdálo vozidlo podezřelé, a proto přistoupili k jeho kontrole. Okamžitě si všimli, že řidič je značně opilý a jeho spolujezdec také.

„Slovensky hovořící muž nadýchal 2,18 promile alkoholu, jeho spolujezdec kvůli silné opilosti na chodníku vrávoral a nemohl téměř mluvit. Hlídka strážníků proto opilého řidiče na křižovatce ulic K Uhříněvsi a Václava Trojana v Praze 10 předala Policii ČR,“ sdělila tisková mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová. Tím se zdála celá záležitost uzavřená.

Jaké překvapení ale čekalo na tu samou hlídku strážníků asi o hodinu později, kdy proti nim ulicí Přátelství v Praze-Uhříněvsi v zatáčce vyjela ta samá škodovka a za volantem seděl původní spolujezdec slovenského řidiče, který byl také opilý. Hlídka vozidlo řízené jednačtyřicetiletým Pražanem ihned zastavila.

„Strážníci opět provedli dechovou zkoušku a její výsledek byl ještě vyšší než u slovensky hovořícího muže. Dosahoval dvě a půl promile alkoholu,“ doplnila Jana Přikrylová.

I tohoto muže si převzali policisté z obvodního oddělení v Praze 10.

Reklama

Výběr článků

Načítám