Hlavní obsah

Ondřej Záruba vystavuje ve Zlatém jablku snímky z letošního Dakaru

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 14. června budou ve Zlatém jablku opět vystaveny originální snímky fotografa a cestovatele Ondřeje Záruby, který tentokrát přináší ohlédnutí za Rally Dakar 2014. Splnil si další ze svých snů, vrátil se na trať legendárního závodu a zachytil zde opět zajímavé okamžiky.

Foto: Ondřej Záruba
Článek

Už před více než rokem si mohli návštěvníci Zlatého jablka prohlédnout fotografie Ondřeje Záruby z první cesty na legendární závod Rallye Dakar. Jak si tehdy přál, vrátil se opět mezi závodníky a pořídil zde další unikátní snímky, které zachycují závodní vozy a motocykly na trati mnohdy v zápalu boje nejen se soupeři, ale i s okolním prostředím a extrémními podmínkami.

I při své druhé cestě se stal Ondřej Záruba členem závodní posádky. Absolvoval s nimi úmorné přejezdy, jedl i spal se závodníky, zažil únavu a vyčerpání. I tentokrát se přesvědčil, že závod nemusí být náročný jen pro samotné jeho aktéry.

„Při jednom z přejezdů přes poušť jsme uvízli s autem v korytě páchnoucí stoky a přes šest hodin se z ní snažili dostat ven,“ popisuje dramatické zážitky Ondřej Záruba. „Bylo to doslova peklo, kdy jsme si sáhli až na dno svých sil,“ dodává.

Na padesát velkoformátových snímků ze své cesty do Dakaru představí Ondřej Záruba ve Zlatém jablku do 27. června.

Ondřej Záruba (*1969) - Vášnivý amatérský fotograf a cestovatel se narodil ve Zlíně, kde také v současné době žije a pracuje. O fotografování se začal intenzivně zajímat v roce 2006, kdy si pořídil svoji první zrcadlovku. Tehdy si také začal plnit svůj sen o cestování. Na svých cestách fotografuje vše, co se mu dostane před objektiv – krajinu, lidi, zvířata i architekturu. K jeho oblíbeným tématům však patří také sport a Rally RC modelů obzvlášť, protože jej jejich velkým fanouškem a sám se jich aktivně účastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám