Hlavní obsah

Olympijský autobus zavítá i do Kralup nad Vltavou

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 16. září přijede na kralupské Palackého náměstí vedle spořitelny pravý londýnský autobus v barvách jubilejních XXX. Olympijských her v metropoli nad Temží.

Foto: ČOV - Český olympijský výbor

Olympijský autobus při své návštěvě v Klášterci nad Ohří budil zaslouženou pozornost.

Článek

Jasně červený dvouposchoďový autobus značky Bristol opustil výrobní linku již v roce 1959. Svá nejlepší léta si pochopitelně odjezdil v Londýně.

Autobus aktuálně křižuje Čechy, Moravu i Slezsko v barvách Českého olympijského výboru a jeho akce Žijeme Londýnem, během níž má v plánu se zastavit v celkem 128 městech.

Anglický doubledecker sice již něco pamatuje, ale po celkové opravě byl nově nabit výkřiky poslední multimediální techniky, se kterou si zejména žáci a studenti budou velmi dobře rozumět. Pro ty je ostatně nachystána řada kvízových otázek a soutěží právě s tematikou nadcházející jubilejní olympiády.

Účelem akce je podpořit zájem především nejmladších Čechů o olympiádu, její hodnoty a filosofii. Organizátoři rovněž chtějí dnešní školáky inspirovat směrem ke sportovním aktivitám.

Červený autobus bude v Kralupech k dispozici mezi 10. až 18. hodinou, vstup je zdarma. Vítána je však nejen školní mládež a studenti, ale úplně všichni zájemci o největší sportovní událost nadcházejícího roku 2012.

Výběr článků

Načítám