Hlavní obsah

Olomoučtí strážníci brázdí parky na dvoukolkách Segway

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadace Bezpečná Olomouc předala ve středu 26. října strážníkům městské policie čtyři osobní transportéry Segway. S jejichž pomocí budou strážníci snadněji udržovat bezpečnost a pořádek v parcích a jejich nejbližším okolí. Nákup transportérů přišel na tři čtvrtě milionu korun.

Foto: Archiv nadace Bezpečná Olomouc
Článek

Transportéry s elektrickým pohonem jsou k prostředí, v němž budou využívány, velmi šetrné. „Transportéry Segway nesmí fungovat jako hračka, ale jako reálný prostředek k zefektivnění účinnosti městské policie,“ konstatoval předseda správní rady nadace Ivan Langer.

Dvoukolky dosahující až třicetikilometrové rychlosti zvýší podle ředitele MP Olomouc Pavla Skalického úspěšnost strážníků při udržování bezpečnosti zdejších rozlehlých parků.

Nadace Bezpečná Olomouc si k předání dvoukolek vybrala dobu ukončení rekonstrukce Bezručových sadech. Rekonstrukce je součástí projektu Obnova mobiliáře a cestní sítě v olomouckých historických sadech, Čechovy a Bezručovy sady.

„Na celou tuto akci jsme získali dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava ve výši 34,6 milionu korun,“ řekl primátor Martin Novotný. Náklady na nyní dokončenou část v Bezručových sadech dosáhly výše 29,8 milionu korun, část v Čechových sadech by měla stát zhruba 40 milionů a bude dokončena v květnu příštího roku.

Park Bezručovy sady vznikl v roce 1898, kdy zde bylo započato s prvními sadovnickými úpravami. Součástí parku jsou také Jihoslovanské mauzoleum a Botanická zahrada. Od 12. července 1995 jsou Bezručovy sady kulturní památkou.

Související témata:

Výběr článků

Načítám