Hlavní obsah

Olomoucký Prior hostí prezentační akci Kouzla nanotechnologií

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 28. listopadu do 2. prosince se v přízemí olomouckého obchodního domu Prior uskuteční prezentační akce nazvaná Kouzla nanotechnologií. Pořádá ji Český nanotechnologický klastr s podporou Olomouckého kraje.

Foto: Olomoucký kraj
Článek

"Kouzla nanotechnologií přiblíží tento obor široké veřejnosti a objasní řadu významných objevů. Chceme zábavnou a populárně naučnou formou představit uplatnění nanotechnologií v řadě oborů. Využívají se například v medicíně, stavebnictví, v textilním či automobilovém průmyslu, mají vliv na životní prostředí," uvedl předseda klastru Miroslav Mašláň.

Zájemci si na akci budou moci ověřit účinnost některých výrobků a prohlédnout si konkrétní výrobky s antibakteriálními nebo ochrannými účinky. "Připraveny jsou zábavné ukázky pro děti, každý aktivní účastník si odnese "nanodárek"," dodal Mašláň.

Český nanotechnologický klastr, který působí v Olomouci již od roku 2006, připravil akci pro širokou veřejnost ve spolupráci s olomouckou společností NanoTrade s. r. o., Regionálním centrem pokročilých technologií a materiálů a za podpory Olomouckého kraje.

Nanotechnologie

Technický obor, který se zabývá tvorbou a využíváním technologií v měřítku řádově nanometrů (obvykle cca 1–100 nm), tzn. miliardtiny metru, což je přibližně tisícina tloušťky lidského vlasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám