Hlavní obsah

Olga Ollie Roučková byla za své sportovní výsledky oceněna ministrem obrany

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 13. října vynikající česká závodnice Olga Ollie Roučková vstoupila do slavnostní síně národního památníku na pražském Vítkově. Ministr obrany Martin Stropnický toho dne ocenil nejlepší armádní sportovce a trenéry za umístění na světových soutěžích v průběhu letní sezóny 2017.

Foto: Tino Kratochvíl

Olga Ollie Roučková

Článek

Ollie společně s těmi nejlepšími českými sportovci, olympijskými vítězi a trenéry převzala z rukou ministra obrany Martina Stropnického ocenění za to, co dokázala na evropských rallye.

V letní sezoně 2017 vybojovala dvě zlaté medaile na mistrovství Evropy čtyřkolek a nejen ty. Tato pohledná závodnice sbírá jeden cenný kov za druhým a s přehledem poráží i muže. Není tedy divu, že tyto výkony neunikly ani pozornosti ministra. Českou republiku Ollie reprezentuje v barvách Armádního sportovního centra Dukla.

Na světových soutěžích vybojovali čeští sportovci celkem 86 medailí, z nichž bylo 37 zlatých, 24 stříbrných a 25 bronzových. Oceněni byli i sportovci, kteří letos ukončili kariéru – moderní pětibojař nadporučík David Svoboda a paralympijský cyklista Jiří Ježek.

„To jsou čísla, která imponují. Za každým takovým sportovním úspěchem ve světové konkurenci je však neskutečná dřina a pevná vůle,“ uvedl Martin Stropnický.

Již 6. ledna 2018 Ollie stane na startu jubilejního 40. ročníku Dakaru, nejslavnější a nejtěžší rallye světa i Olga Ollie Roučková. Historicky první Češka pojede v kategorii QUAD, kam se kvalifikovala na květnové Merzouga Rally. Byl to extrémní pětidenní závod v marockých dunách, kde si vyjela celkové 16. místo, kde stála na startu společně s muži a dokázala, že zaslouženě patří mezi naprostou světovou motorkářskou elitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám