Hlavní obsah

Olešná ve Frýdku-Místku bude v jeden čas patřit eXtrémním závodům na kolech i bruslích

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přehrada Olešná ve Frýdku-Místku se letos stane dějištěm hned dvou eXtrémních závodů. V závodu INLINE24 změří síly bruslaři a v novém MTB závodu PH24 příznivci cyklistiky. Oba závody odstartují v areálu přehrady Olešná v sobotu 23. června.

Foto: Jana Matějíková

in-line Olešná

Článek

Cyklisté se vydají na trať v 10.45 hodin a bruslaři v 11 hodin. Připraveny budou i hobby závody, závody pro děti a nově taky laser run pro širokou veřejnost.

„Těší mě, že pořadatelé tradičního závodu IN-LINE24 přišli s dalšími novinkami a uzavřený okruh kolem Olešné tak bude mnohem více využit a nabídne sportovní vyžití i pro příchozí návštěvníky. Pro děti jsou v sobotu od 9 do 10 hodin připraveny závody na inlinech Okolečko. Dospělí budou moci po registraci odstartovat spolu se závodníky na dva nebo čtyři okruhy bajkerového závodu PH24, přičemž okruh vede z Olešné přes Palkovické hůrky kolem rozhledny Panoráma na Kabátici u Chlebovic zpět na Olešnou. A aby toho nebylo málo, tak přímo v campu Olešná bude připraven LASER RUN, tedy menší okruh pro běh a střelbu z laserové pistole pro širokou veřejnost bez omezení věku. Pro nesportovce pak může být zajímavé sledovat cvrkot dvou souběžně probíhajících a zcela odlišných závodů na jednom místě,“ přiblížil připravované dění na Olešné primátor města Michal Pobucký.

„Bruslaři i bajkeři budou míst společné zázemí, kemp i občerstvovačku. Trasu ale mají každý svou vlastní. V žádném úseku se neomezí. Okruh bajkerů nepovede po in-line stezce, ale terénem vedle ní a v místě zvaném “Charon Bridge”, kde bruslaři pojedou přes úzkou lávku, se bajkeři dostanou z areálu jeho podjetím,“ uvedl za pořadatele závodu Libor Uher s tím, že in-line dráhu bude už tradičně překlenovat nadchod, pro přechod z jedné strany trasy na druhou, a hned vedle něj letos navíc vyroste velký nadjezd, kterým se budou do vnitřního prostoru areálu dostávat cyklisté.

„Akce podobného typu si zaslouží naši podporu, a to nejen proto, že zvyšují atraktivitu dané lokality a prestiž města, ale i proto, že nabízí obyčejným lidem neobyčejnou atmosféru mistrovských závodů a možnost zasoutěžit si bok po boku mnohdy profesionálních sportovců,“ dodal primátor Michal Pobucký.

Závod pořádá horolezec Libor Uher. Hlavním partnerem akce je statutární město Frýdek-Místek a akci podporují také městské společnosti. Technické služby, zajišťují úpravu trasy před závodem i její značení, Sportplex, poskytuje zázemí v areálu přehrady, Frýdecká skládka, stará se o svoz odpadků a městská policie, která dohlíží na bezpečnost závodníků i návštěvníků.

Z bezpečnostních důvodů bude cyklostezka kolem přehrady Olešná po dobu eXtrémních závodů zcela uzavřena. Autobusové linky č. 5 a 6 budou mít v sobotu a částečně i v neděli výjimečně zastávku až u letního aquaparku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám